Unde greşim când ne protejăm de soare

În timpul expunerii la soare, pielea este predispusă la arsuri, îmbătrânire prematură şi chiar la cancer, dacă nu este protejată corespunzător. Gama de soluţii solare este foarte vastă, de aceea alegerea produsului nu este o misiune uşoară.

În fiecare vară primim numeroase informaţii despre efectele negative ale soarelui asupra pielii şi despre beneficiile cremelor cu proteţtie solară, totuşi, în timpul vacanţelor la mare suntem predispuşi la a face frecvent mai multe greşeli în detrimentul sănătăţii noastre.

Specialistii ne învata care sunt cele mai frecvente alegeri nepotrivite pe care le facem când vine vorba despre protecţia solară. Concentraţi asupra detaliilor despre UVB, uităm de multe ori să citim pe prospectul cremelor de protecţie despre UVA, razele solare responsabile de îmbolnavirea cu cancer şi îmbătrânirea pielii.

Astfel, dermatologii ne recomandă ca atunci când alegem o cremă de protecţie solară să fim atenţi la ce tip de protecţie oferă – mixtă (atât împotriva razelor UVB cât şi UVA) sau simplă (doar împotriva razelor UVB). Pentru că de cele mai multe ori vacanţa noastră este scurtă, vrem să obţinem un bronz uniform în cel mai scurt timp şi facem compromisuri uitând că în joc este sănătatea noatră.

Induşi în eroare de zilele noroase din timpul verii, uităm să folosim cremele de protecţie. Chiar dacă soarele nu străluceşte pe cer,dermatologii ne avertizează că pericolul de radiaţii persistă în atmosferă. Aşadar, specialiştii în dermatologie ne recomandă ca şi în astfel de zile să folosim creme cu protecţie mare pentru a evita îmbătrânirea tenului şi degradarea celulelor pielii.

Uităm să folosim creme de protecţie pe anumite zone ale corpului, deşi sunt extrem de sensibile, fiind mai puţin expuse soarelui în mod uzual. Printre acestea se numără: lobul urechii, partea din spate a lobului urechii, scalpul pentru care se pot folosi spray-uri mai puţin uleioase sau partea superioară a labelor picioarelor. Aceste părţi ale corpului, dacă nu sunt protejate corespunzător, pot suferi arsuri solare dureroase.

Vizualizări: 1,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: