Matematica, prea grea la simulare

Elevii de clasa a VIII-a, a XI-a și a XII-a au susținut joi, 16 martie, simulare la Matematică. Subiectele au fost extrem de complicate, au spus liceenii care se așteptau la exerciții mai ușoare. Mai mult decât atât, unii dintre elevi s-au plâns că au avut subiecte mai grele decât cei care studiază la Matematică-Informatică.

Simularea la Matematică s-a desfășurat în condiții bune, au spus reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Un singur elev, de clasa a XII-a, a fost eliminat din examen la Colegiul Național „Henri Coandă” din Târgu Jiu. Acesta a încercat să fraudeze simularea examenului de bacalaureat. La ieșirea din sălile de examen, elevii s-au declarat nemulțumiți de subiecte, spunând că acestea au fost extrem de dificile comparativ cu alți ani. „Subiectele au fost ca la Bacalaureat, mai grele de fapt ca la Bac. Eu sper să obțin în jur de 80 de puncte”, a spus Flavius Rușescu, elev în clasa a XII-a.

Elevii din clasa a XI-a au fost și mai supărați. Spun că subiectele au fost mai grele decât cele ale elevilor care studiază Mate-Info. „Eu sunt la Științele Naturii și am susținut proba la Matematică. Ultima parte a subiectului a fost cea mai dificilă. Am avut de rezolvat limite. Ideea în sine este bună, pentru că ne ajută pentru anul viitor, ne ajută să știm pe ce să ne axăm când vom da și noi, însă mie una mi s-a părut greu”, a spus Adriana, elevă în clasa a XI-a.

Sute de chiulangii

Chiar dacă a fost vorba doar de o simulare ale cărei note nu vor fi trecute în catalog, absenți s-au înregistrat cu duiumul. Astfel, la clasa a VIII-a au fost înregistrați 102 elevi absenți dintr-un total de 3.259 de elevi. Cei mai mulți absenți la clasa a VIII-a au fost la Școala Gimnazială „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu. Nici la clasa a XI-a, statisticile nu au fost mai bune. Un număr de 292 de elevi au absentat la probă dintr-un total de 3.042. Cei mai mulți absenți au fost înregistrați la Liceul Tehnologic Turceni și Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Târgu Jiu. Cei mai mulți chiulangii s-au înregistrat la clasa a XII-a, 312, dintr-un total de 3.088. Dezinteres pentru această probă a fost la liceele din Turceni și Mătăsari. Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XI-a, șirul simulărilor s-a încheiat joi, 16 martie. Vineri, 17 martie, vor susține simulare doar elevii de clasa a XII-a, la proba la alegere.

Galerie foto


Vizualizări: 637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: