O familie din Târgu Jiu, aruncată în stradă de rudele şefului TAROM

O familie din Târgu Jiu a rămas fără acoperiş deasupra capului, după ce rudele lui Eugen Davidoiu, şeful TAROM, i-au demolat casa. Soţii Scarlat au primit o bucată de teren, pe care şi-au ridicat o locuinţă, de la o familie care cumpărase pământul în anul 1952 de la bunicii lui Eugen Davidoiu şi ai surorii sale, Anca Ivan. În anul 2009, Eugen Davidoiu, Anca Ivan şi mătuşa lor, Florela Cosmulescu, au obţinut titlul de proprietate şi asupra terenului deţinut de familia Scarlat. Asta în condiţiile în care, printr-o adresă a Primăriei Târgu Jiu, se comunică faptul că ar fi vorba de parcele diferite. Situaţia este cu atât mai dramatică cu cât Liliana Scarlat are grave probleme de sănătate, de mai mulţi ani, aflându-se pe lista de aşteptare pentru un transplant de rinichi.

Familia Scarlat a fost executată silit, miercuri, în baza unei hotărâri judecătoreşti şi irevocabile obţinute de către Eugen Davidoiu, fost director al SNLO, şi rudele sale. Executarea silită s-a făcut în prezenţa jandarmilor şi a poliţiştilor. Soţii Scarlat spun că problemele au început după o măsurătoare făcută greşit de angajaţii Primăriei Târgu Jiu. Cert este că familia Scarlat şi-a construit casa fără autorizaţie de construcţie, pe un teren donat de cel pe care-l consideră adevăratul proprietar, o persoană cu o vârstă înaintată, care nu a putut fi prezentă la faţa locului în ziua executării silite. Eugen Davidoiu, actualul şef al TAROM, a fost reprezentat atât în instanţă, cât şi la executarea silită de către sora sa, Anca Ivan. „Ne judecăm cu doamna Ivan de foarte mulţi ani, dar avem toate uşile închise, mai ales la primărie, unde lucrează şi dumneaei. Ne-au şi amendat că am construit casa fără autorizaţie, dar casa e fără fundaţie. Dânsa are teren prin spatele caselor, iar o parcelă a fost vândută de bunicii dânsei la familia Sârbu, iar alta la familia Brelea. Familia Sârbu ne-a dat nouă terenul prin donaţie, dar în momentul în care şi-a scos titlul de proprietate, lucrând la primărie, a prins şi această parcelă. Ne-am judecat, dumneaei a obţinut o hotărâre definitivă şi irevocabilă, în baza acelui titlu de proprietate, dar la ora actuală este un proces pe rol pentru că noi am cerut o nouă expertiză”, a declarat Liliana Scarlat.

Măsurători greșite

Femeia spune că rudele lui Davidoiu au încercat să ia şi terenul vecinului, dar au pierdut în instanţă. „Totul a pornit de la nişte măsurători făcute de Marinela Bardan, fosta salariată a Primăriei Târgu Jiu, condamnată penal pentru ilegalităţi privind titlurile de proprietate. I-am spus să nu mă măsoare aici pentru că parcela aceasta nu este a doamnei Ivan, dar degeaba. Au încercat să ia şi parcela cealaltă, pe care o are domnul Brelea, dar dumnealui a câştigat în instanţă. Familia Sârbu este din Polata şi nu mai trăieşte decât unul dintre soţi, e foarte în vârstă şi nu a putut umbla cu noi, prin tribunale”, a declarat Liliana Scarlat.

 

Demolare sub ochii îngroziţi ai vecinilor

Cum au auzit de executarea familiei Scarlat, vecinii s-au adunat ca la uşa cortului, adresând cuvinte jignitoare la adresa rudelor lui Davidoiu şi a executorului judecătoresc. Oamenii au fost foarte revoltaţi, mai ales că ştiau că Liliana Scarlat are probleme grave de sănătate. Femeia face dializă de 11 ani şi se află pe lista de aşteptare pentru un transplant de rinichi. „Suntem vecini cu această familie de mulţi ani. Nu e posibil s-o dea afară din casă, să se înţeleagă, să plătească dacă e de plătit ceva cuiva, nu e nimeni nebun să se pună aşa pe pământul altcuiva. Suntem oameni, nu suntem animale. Nu e păcat de această femeie, în halul în care este să fie lăsată în stradă? Şi de un animal îţi pare rău, dar de o femeie care face dializă”, a spus Rozalia Marincovici. Oamenii s-au revoltat şi împotriva Primăriei Târgu Jiu, care a eliberat actul de proprietate. „Femeia asta e terminată, stă cu furnele pe ea. Sunt oameni serioşi, cu copil, cum pot să vină să ia cu japca un teren. Scot lucrurile oamenilor din casă, le dărâmă, toate alea costă bani. Ce lege, ce Constituţie a asta, când se fac abuzuri foarte mari? Asta am votat, asta avem. Să mai vină pe la porţile noastre să-i votăm iar, că-i luăm cu bolovani”, s-a revoltat Ion Piper.

Act eliberat cu întârziere

Soţii Scarlat acuză Primăria Târgu Jiu de faptul că au ajutat rudele lui Davidoiu ca să obţină titlul de proprietate. „În anul 1952, familia Anghelescu, bunicii doamnei Ivan şi ai domnului Davidoiu, au vândut terenul familiei Sârbu, 5000 de metri pătraţi. În anul 2009, familia Sârbu ne-a dat 1000 de metri pătraţi ca să putem construi o casă. În momentul în care am intrat pe acest teren a venit doamna Ivan şi ne-a spus că are titlu de proprietate pe toată suprafaţă. În anul 2009 am obţinut o adresă de primărie, în care se spune că terenul acesta nu aparţine de parcela dânsei. Dumneaei are titlul de proprietate pe parcela 52, noi stăm în parcela 108. Actul ne-a fost emis cu întârziere, după ce doamna Ivan a câştigat în instanţă. Noi am putea să intrăm în legalitate, să facem rost de acte, dar este un proces pe rol, care încă nu s-a terminat, am cerut o nouă expertiză”, a declarat Liliana Scarlat. Executorul judecătoresc spune că instanţa a ţinut cont de documentele prezentate de familia Scarlat. „Conform unui raport de expertiză întocmit în cauză, aceste construcţii trebuie demolate. Pe de altă parte, instanţa a dispus predarea imobiliară a acestui teren. Am procedat la executarea silită în teren, debitorii au fost somaţi conform procedurii, nu s-au conformat până la momentul de faţă, astfel că folosim forţa publică. Apărările debitorului au fost reţinute de instanţa de judecată, sunt consemnate în hotărârea judecătorească. Executorul judecătoresc nu poate decât să pună în executare sentinţa de judecată”, a spus Eduard Talianu, executorul judecătoresc.

   

BUNURI:

Familia Scarlat a fost la un pas de a-şi pierde şi mobila, aparatele electrocasnice, uşile şi ferestrele de termopan pentru că nu avea unde să le depoziteze. „Dacă nu aveţi unde le depozita se dau în custodia creditorului”, le-a spus Eduard Talianu, executorul judecătoresc. În final le-au transportat pe la vecini, Liliana Scarlat având grijă, în mod deosebit, de sacul cu medicamente.

Galerie foto



Vizualizări: 2,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: