Mecanic auto, strivit sub autobuz

Sfârşit cumplit pentru un bărbat de 51 de ani din Baia de Fier, care a murit vinerea trecută după ce a fost strivit de un autobuz pe care încerca să îl repare.

Nicolae Zguroiu era angajat ca mecanic pentru o firmă de transport persoane din comuna amintită, iar el a intrat sub autobuz pentru că i se părea că nu fixase bine cricul cu care ridicase maşina de la sol. Într-o fracţiune de secundă cricul s-a mişcat, iar autobuzul s-a prăbuşit peste cel care trebuia să îl repare. De faţă au fost şi alţi angajaţi ai firmei de transport, însă nimeni din partea societăţii nu a oferit nici un punct de vedere, acum inspectorii ITM Gorj deschizând o anchetă pentru a vedea dacă bărbatul a lucrat corect, dacă a respectat normele de protecţie a muncii şi dacă i-au fost asigurate toate condiţiile pentru a lucra fără să îşi pună viaţa în pericol.

„El a vrut să depaneze autobuzul şi l-a susţinut pe cric. Cricul a fost pe nişte bucăţi de lemn şi i s-a părut că mişcă. S-a băgat cu capul înăuntru ca să aşeze mai bine cricul, probabil s-a mişcat şi a căzut de pe lemne, după care autobuzul a căzut peste el. Noi vom lua declaraţii de la cei care au fost de faţă şi vom întocmi la final un proces verbal cu toate concluziile pe care le vom avea la acel moment”, a explicat Liviu Ungureanu, inspector în cadrul ITM Gorj. Două echipaje de la Ambulanţă, unul de la Târgu Cărbuneşti şi altul de la Târgu Jiu, au făcut deplasarea la Baia de Fier, în încercarea de a-l mai salva pe cel accidentat, iniţial angajaţii firmei anunţând la 112 că bărbatul este doar lovit la cap, el fiind, de fapt, foarte grav lovit. Cazul este acum anchetat şi de poliţişti care, sub coordonarea unui procuror, vor încerca să stabilească împrejurările în care s-a produs decesul.

Primarul localităţii spune că bărbatul avea doi copii. „Locuieşte în Baia de Fier, este căsătorit, are doi copii majori, o fată şi un băiat. Lucra ca mecanic la firma Viitorul de anul trecut, din câte ştiu. Am înţeles că a căzut autocarul, partea din spate, pe cap. Era un om bun, un om sociabil, serios. Condoleanţe familiei şi dacă vor avea nevoie de ajutor, îi vom sprijini fără probleme”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: