Furt din casieria primăriei Prigoria

Sume uriaşe de bani lipsesc din casieria primăriei Prigoria. Lipsa a fost sesizată chiar de primarul localităţii, Emil Răgman, care spune că a făcut deja o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti. Conducerea primăriei spune că în urma unui control pe anul 2014 s-a descoperit o lipsă de 56.000 lei, bani care i-au fost imputaţi casieriţei primăriei. Femeia a depus banii, după care şi-a dat demisia, în prezent fiind internată în spital din cauza unei intervenţii chirurgicale.

Scandal la primăria Prigoria. Sume uriaşe de bani lipsesc din casieria unităţii astfel că primarul Emil Răgman a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti încă de la începutul acestui an, însă procurorii nu au dispus vreo anchetă pentru elucidarea dispariţiei banilor. Interesant este faptul că femeia care ocupa postul de casier în cadrul unităţii, Iolanda Niculescu, şi-a dat demisia imediat după ce a fost constatată dispariţia banilor şi de atunci nu a mai dorit să stea de vorbă cu primarul. Emil Răgman spune că iniţial a dispus un control pe anul 2014 şi atunci s-a descoperit o lipsă de 56.000 lei. „În urma unui control pe anul 2014 casiera a ieşit lipsă, după care am dispus control din anul 2009 până în 2014. S-a constatat o lipsă mult mai mare însă ea susţine că nu e lipsa ei. Cert este că pe 21 ianuarie 2015 ea a depus suma de 56.000 lei, banii lipsă pe anul 2014, şi-a depus demisia şi de atunci nu a mai trecut pe la primărie. Primăria Prigoria a avut anul trecut zeci de controale, şi Curtea de Conturi, şi nu au găsit nimic în neregulă cu documentaţia, deci banii au fost”, a declarat Emil Răgman, primarul din Prigoria.

Iolanda Niculescu lucrează pe postul de casier în primăria Prigoria de 20 de ani, spune primarul. „Ea susţine în continuare că nu este lipsa ei, şi-a luat medical ca să nu participe la control. I-am făcut adresă să se prezinte la primărie şi nu a venit. Nu am cum să o oblig, aştept ca organele abilitate să-şi facă treaba”, a adăugat primarul Răgman. Contactat telefonic, soţul Iolandei Niculescu, a declarat că soţia sa este bolnavă şi se află internată în spital. „Soţia mea este operată în spital, e de mai mult timp în spital, nu ştiu despre ce este vorba”, a spus soţul femeii. Nici contabilul şef al primăriei Prigoria nu a dorit să comenteze dispariţia banilor. „Nu ştiu, nu vorbiţi cu mine”, a spus contabil şef al instituţiei.

Vizualizări: 410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: