Simptomele ”noului” coronavirus s-au schimbat

Tusea, febra sau pierderea mirosului și a gustului erau simptomele pentru Covid cunoscute, dar noile tulpini au schimbat lucrurile. Mai nou, avertizează specialiștii, simptomele de Covid-19 sunt modificate, în special la tineri.

Astfel, simptomele „clasice” nu mai sunt prezente frecvent, ceea ce determină persoanele nediagnosticate să nu se testeze și astfel să contribuie la răspândirea virusului. La persoanele sub 40 de ani, simptomele frecvente sunt dureri de cap, dureri în gât și curgerea nasului, conform celor mai noi date prezentate de Newsweek.

În schimb, la persoanele peste 40 de ani, simptomele alarmante sunt dureri de cap, nas înfundat și strănut.

Profesorul Tim Spector, coordonatorul studiului ZOE Covid Symptom, atrage atenția că varianta Delta, adică cea indiană, funcționează diferit. Totuși, schimbarea simptomelor s-ar putea datora faptului că în prezent se constată o epidemie Covid la tineri și se știe că simptomele variază în funcție de grupa de vârstă.

Cel mai frecvent simptom este acum durerea de cap. Afectează aproximativ 66% dintre persoanele sub 40 de ani și 53% dintre cei peste 40 de ani. De asemenea, persoanele peste 40 de ani au acum mai puține simptome, iar simptomele lor de vârf sunt foarte ușoare, datorită vaccinurilor.

Cercetătorii au început de curând să înțeleagă consecințele pe termen lung ale infecției cu Covid-19. Acum, se pare că au făcut progrese și în a remedia acele efecte, începând cu reducerea capacității pulmonare.

Vizualizări: 14,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: