Medic amendat cu 30.000 de lei

Nereguli în centrele de permanenţă din judeţul Gorj. Direcţia de Sănătate Publică Gorj a aplicat nu mai puţin de 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.000 de lei, şi a impus termene de remediere a deficienţelor.

Un medic din Târgu Jiu a fost amendat cu suma de 30.000 de lei. Motivul: a refuzat accesul inspectorilor DSP Gorj, aflaţi în control la Centrul de Permanenţă nr.1 din Târgu Jiu. Medicul s-a adresat instanţei de judecată.

În judeţ funcţionează 20 de centre de permanenţă, şapte fiind în mediul urban. Acţiunea tematică de control a avut loc în primăvară. Gestionarea defectuoasă a deşeurilor periculoase, lipsa materialelor sanitare sau de curăţenie, sterilizarea necorespunzătoare şi aparatura medicală incompletă sunt doar câteva dintre deficienţele depistate de echipele de control ale DSP Gorj.

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică a verificat zeci de cabinete medicale de specialitate, stomatologice sau de medicină de familie, aplicând nouă sancţiuni contravenţionale în valoare de 27.000 de lei.

În mare parte vorbim despre aceleaşi nereguli, dar şi despre cabinete medicale care funcţionau fără apă curentă.

Vizualizări: 4,772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: