Medic: Chestia cu plătitul pe mine mă amuză

O ordonanță de urgență dată zilele trecute le permite medicilor de familie să facă teste rapide antigen pentru depistarea Coronavirusului. În schimbul prestării acestui serviciu, cadrele medicale vor fi remunerate cu 50 de lei pentru fiecare persoană.

Președintele Patronatului Medicilor de Familie Gorj, Mihai Moisescu, spune că, din cei 50 de lei, se mai alerg cu doar 10 lei și asta pentru că vor trebui să fie scăzute cheltuielile cu testul, materialele de protecție și dezinfectanții.

”Chestia cu plătitul, însă, pe mine mă amuză. Din cei 50 de lei pe care îi dă Casa de Asigurări de Sănătate, sunt banii în care intră plata medicului, plata asistentului, testul, materialele de protecție și dezinfectanții. Toate acestea intră în cei 50 de lei. Am făcut un calcul simplu și nu mai rămâi cu 10 lei. Pe mine mă amuză”, a spus Mihai Moisescu, la Radio Infinit.

De asemenea, medicul mai spune că va trebui să stea și după program pentru a putea testa suspecții de Covid, tocmai pentru a nu-i amesteca cu ceilalți pacienți.

”Ne vin adulți, bătrâni și copii, dar și bolnavi cronici. Eu nu pot să risc să-i amestec. Astfel, voi fi nevoit să-i chem înafara programului de lucru. Cum facem? Am și eu un program. Mai stau alte ore în plus? Nu cred că cineva o să riște viața altor pacienți care vin la consultații”, a mai spus Moisescu.    

Vizualizări: 2,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: