Elevii din ciclul primar mai au o săptămână de vacanţă

Școala se va relua diferit, după vacanta de iarnă, potrivit noii structuri a anului școlar 2021-2022. Astfel, elevii de gimnaziu şi liceu vor reveni în bănci, pe data de 3 ianuarie dar cei de la şcoala primară şi grădiniţe mai au o săptămână de vacanţă.

În octombrie anul trecut, elevii de gimnaziu și liceu au avut o vacanță forțață în încercarea de limitarea a răspândirii noului coronavirus. De aceea, ei se întorc la șcaolă mai devreme, pe 3 ianuarie, potrivit noii structuri a anului școlar 2021-2022, modificată în luna noiembrie 2021. În urma acestei schimbări,  semestrul I se va încheia peste două săptămâni, pe 17 ianuarie, deși, inițial, trebuia să se termine în decembrie 2021.

În schimb, clasele primare și copiii de la grădiniță revin la ore o săptămână mai târziu, pe 10 ianuarie. Pentru că anul acesta nu mai există vacanță intersemestrială, pentru gimnaziu și liceu urmează o perioadă de 15 săptămâni consecutive de cursuri,  până la vacanța de primăvară, programată în perioada 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022. Anul școlar se va încheia pe 10 iunie, cu excepția elevilor din clasele terminale.

Ministru Sănătății, Alexandru Rafila a vorbit la sfârșitul anului trecut despre despre valul cinci al pandemiei și efectele lui în România. Acesta a precizat că vor fi discuții cu privire la funcționarea școlilor. în cazul în care numărul cazurilor va exploda la jumătatea lunii ianuarie, așa cum estimează specialiștii. Ministrul a explicat faptul că închiderea școlilor pe perioade lungi afectează atât procesul de învățământ, cât și sănătatea copiilor și modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere psihic și fizic.

Vizualizări: 1,790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: