Medic de la Dobrița: Curajul nostru dispare când oamenii nu respectă regulile

„Cel mai trist e când nu zăresc nicio luminiță la capătul tunelului!” Este mărturia emoționantă și plină de dezamăgire a unui cadru medical care lucrează la spitalul din Dobrița, unde sunt tratați și pacienții infectați cu noul virus, dar care au simptome ușoare și medii. Medicul Sanda Cioca a făcut un apel și la oameni, să respecte regulile de protecție. În caz contrar, munca lor e în zadar.

“Curajul nostru dispare cand oamenii nu respecta regulile! Am fost plini de elan, puternici si curajosi atunci cand multi in jurul nostru se ascundeau, am fost mereu alaturi de fiecare dintre cei care cu sau fara voia lor ne-au trecut pragul, am fost dedicati de la început și până la sfârșit. Am mângâiat chipuri și suflete, am îmbărbătat pe cei care au avut nevoie de acest lucru, am fost familia fiecăruia, pentru mai mult sau mai puțin timp, atat cât ne-au fost pacienți”, a început Sanda Cioca, mesajul emoționant pe pagina sa de socializare.

Medicul lucrează la spitalul din Dobrița. Acolo, în prezent, sunt tratați pacienții infectați cu noul coronavirus, dar care au simptome ușoare și medii. La spitalul din Dobrița, sunt internați, în acest moment, peste 40 de pacienți. „Am tratat si am ingrijit cum am stiut noi mai bine si cei mai multi dintre voi ati plecat acasa bine. Am primit de la voi multumirile atat de necesare pentru a putea merge noi mai departe. Am primit ce-i drept si ocare, dar nu au fost multe si le-am iertat si le-am uitat”, a continuat cadrul medical.

Când prea multă lume ignoră regulile, medicii se simt și ei neputincioși.  „Acum am pierdut din elan si puteri, iar curajul incepe sa dispara si el din cauza comportamentului multora dintre semenii nostri. Cand stii ca toata lumea "trage la aceeasi caruta", depasesti orice, ca se numeste oboseala care atinge tangential epuizarea, ca se numeste stres ori presiune psihica. Si stiti ce este cel mai trist? Faptul ca nu zaresc nici o luminita la capatul tunelului”, a încheiat Sanda Cioca.

Vizualizări: 2,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: