Redeschiderea ambulatoriului din Târgu-Cărbunești, imposibilă. Primar: Foarte mulți bolnavi cronici au nevoie de spital

Explozia de infectări cu noul coronavirus duce tot mai departe momentul în care s-ar putea deschide ambulatoriul din Târgu-Cărbunești pentru bolnavii care suferă de afecțiuni cronice și care nu au mai fost văzuți de medicii specialiști chiar și de luni bune. Primarul orașului susține că a mai fost achiziționat un container unde se face triajul pacienților la spitalul Covid din Gorj și că numărul bolnavilor internați crește cu fiecare zi.

Deși existau speranțe că, în septembrie, ar fi putut să se redeschidă ambulatoriul din Târgu-Cărbunești, cazurile tot mai multe de SARS-CoV-2 au făcut imposibil acest lucru. Așa că bolnavii care au afecțiuni cronice nu au decât să mai aștepte.  “Pe parcursul acestor luni, eu cred că atât cadrele medicale, cât și conducerea spitalului au făcut tot ce le-a stat în putință pentru vindecarea pacienților cu această boală. Noi am tot sperat în iulie, acum la sfârșit de septembrie, să deschidem ambulatoriul pentru a putea primi pacienți să fie tratați în acest sistem de internare de zi, să li se facă analize, să facă acele consultații pentru că sunt foarte mulți bolnavi cronici din Târgu-Cărbunești și din zonele adiacente care chiar au nevoie de acest spital”, a spus primarul Dănuț Birău, la Târgu Jiu TV.

Ca să facă față valului mare de pacienți infectați, autoritățile au mai cumpărat un container și au mai instalat două corturi în curtea unității spitalicești.  „Situația epidemologică nu ne-a permis să facem acest lucru. Am achiziționat încă un container nou pentru trierea pacienților, pe lângă cel primit de la Consiliul Județean. Mai sunt două corturi de la ISU și de la Unitatea Militară de la Târgu-Cărbunești care ajută la trierea pacienților, însă, din păcate, încă nu putem deschide ambulatoriul din cauza exploziei de infectări din ultima vreme”, a mai declarat Birău.

În jur de 80 de pacienți sunt internați, în prezent, în Spitalul Târgu-Cărbunești. Dintre aceștia, cinci sunt copii. 

Vizualizări: 2,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: