Un şef de la Roşiuţa, acuzat că îşi pune subalternii să lucreze în curtea lui

Un fost angajat de la Cariera Roşiuţa face acuzaţii grave la adresa conducerii unităţii. Directorul Ion Ghiga, ingineri, maiştri şi ingineri şefi sunt acuzaţi de Gheorghe Ardeiu de tot felul de nefăcute. Gheorghe Ardeiu spune că stă în acelaşi sat cu inginerul şef de la Secţia Mecanică de la Cariera Roşiuţa, Răzvan Ardeiu. Nu sunt rude, nici prieteni. Gheorghe Ardeiu spune că de mai multe ori a văzut foşti colegi, angajaţi la Roşiuţa, că munceau în curtea inginerului, la casa părinţilor din Samarineşti. Contactat telefonic, inginerul Ardeiu a răspuns golăneşte jurnalistului, atunci când este întrebat de aceste acuzaţii. Este dispus însă să discute despre femei şi filme. Menţionăm că Gheorghe Ardeiu a povestit multe din neregulile de la Cariera Roşiuţa şi este dispus să declare în faţa poliţiştilor.

Faptul că unii angajaţi din CE Oltenia lucrează în curţile şefilor nu este un secret, însă nu a îndrăznit cineva să vorbească public despre asta. Gheorghe Ardeiu, Marin, cum îl ştie lumea, a lucrat până în august 2012 la o firmă care presta servicii la Cariera Roşiuţa. Acesta este dispus să vorbească despre cum era pus să fure practic din depozitele carierei şi cum angajaţii sunt folosiţi la muncile din casele şefilor.

El spune că a fost dat afară pentru că refuzat să mai facă favoruri şefilor care îl trimiteau să ducă diverse materiale de construcţii, şi nu numai, la ei acasă. El spune că de mai multe ori i s-a cerut să ia materiale din depozit şi să le ducă la şefi acasă. „De mai multe ori m-au pus să car materiale din depozit să le duc la persoane private acasă. Fără acte, fără nimic. Am dus în multe locuri prin judeţ. Am fost şi la distanţe mari, pe la Căzăneşti, la Lupşa de Sus. Într-o zi am dus şapte maşini de piatră. De aia a fost şi accidentul la Roşiuţa când a murit un coleg de-al meu. A murit nevinovat pentru că piatra o folosesc în alte scopuri, nu fac drumul de acces“, a povestit Ardeiu.

Omul a dat şi numele unor şefi de la Cariera Roşiuţa, însă nu le prezentăm în ziar deoarece nu a putut aduce probe, altele decât declaraţiile sale. Dar, Gheorghe Ardeiu este dispus să declare aceste lucruri şi să spună tot ce ştie şi cum funcţionează lucrurile în faţa organelor de anchetă. „Ştiu că declaraţiile mele sunt grave, dar sunt dispus să mă duc să le arăt unde duceam piatra sau ce mă mai puneau să duc. Până la urmă nu am mai vrut şi m-au dat afară“, a spus Ardeiu. Şi asta nu e tot.

Ardeiu: „Dacă vreţi vorbim despre filme, femei..“

Ardeiu a mai spus că a văzut de mai multe ori angajaţi de la Roşiuţa care munceau pentru inginerul Ardeiu, în casa părinţilor acestuia din Samarineşti. Nu este prima acuzaţie de acest fel. Directorul de la Roşiuţa, Ion Ghiga, a negat acum ceva timp când a fost întrebat despre practicile angajaţilor, Argumentul său: nu mai sunt munci de făcut pe la ţară, pentru că a venit frigul. Gheorghe Ardeiu spune că martor este tot satul. „Am văzut oameni la el în repetate rânduri. În acte apăreau că sunt la serviciu, dar ei munceau la Ardeiu, îi făceau o polată. Tot satul ştie. Eu stau la 500 de metri distanţă de el“, povesteşte acesta.

Inginerul spune că cel mai probabil omul face o confuzie pentru că la Samarineşti sunt mulţi „Ardei“. „Nu am aşa ceva. Eu am apartament la Motru. La Samarineşti sunt mulţi Ardei, să nu se confunde. Nu e casa părinţilor, tatăl meu stă în Motru. Habar nu am despre ce vorbiţi, nu mă bag eu în combinaţii din astea. Cine ştie ce nenorocit vrea să facă mişto de mine sau să mă denigreze. Eu stau în Motru şi tata stă tot în Motru. Nu mă bag în probleme din astea“, a declarat inginerul Ardeiu.

În final, inginerul ne luminează: „Pe mine mă întrebaţi dacă mergem la o cafea, dacă vreţi să mergem împreună în oraş sau într-o seară în oraş. Eu sunt la vârsta la care îmi caut femei. Dacă vreţi să vorbim despre filme, despre femei, despre altele...“.

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: