Plângeri penale şi acuzaţii grave la Cariera Poiana

Liderul Sindicatului Minerul Pinoasa, Marin Golea, a depus plângere penală împotriva lui Nicolae Pavel, angajatul care a strâns semnături pentru schimbarea liderului de la Cariera Poiana, Ion Răducu. Acesta spune că sunt mai multe persoane care declară că nu au semnat şi că semnăturile lor sunt false. Răducu mai spune că Nicolae Pavel are sprijinul administraţiei, care doreşte schimbarea sa din funcţie. El mai precizează că Pavel le spune oamenilor că semnează pentru vot uninominal la Biroul Executiv al FNME, nu pentru schimbarea liderului. Nu este adevărat, spune Pavel, care vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte.

Un angajat de la Cariera Poiana, Nicolae Pavel, a strâns semnăturile necesare pentru schimbarea liderului Ion Răducu. Iniţial fuseseră stabilite alegeri pe data de 10 decembrie, dar procesul a fost stopat de depunerea unei plângeri penale pentru fals. Acuzaţia este îndreptată împotriva lui Pavel. „S-au depistat falsuri. Sunt oameni care i-au sesizat domnului Marin Golea că nu au semnat. Băiatul acesta, Pavel, a fost ajutat de administraţie. Păi cine mai are acces la afişajul administraţiei, aşa cum are el? Are cheie, închide, deschide, pune manifeste, poezii împotriva mea“, spune Răducu. Aceasta spune că cel care vrea să-l îndepărteze din fruntea sindicatului este chiar directorul  CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, cu care are un conflict mai vechi. „În 2007, noi am declanşat grevă generală pentru că eram pe lista AVAS, pentru vânzare. Atunci a fost numit director la Rovinari Laurenţiu Ciurel. A venit noaptea prin carieră, ca liliacul, pentru că el aşa vine, când sunt oameni puţini, altfel nu are tupeu, să convingă oamenii să renunţe la grevă. Aceiaşi oameni care zic că vor să mă schimbe nu l-au ascultat pe Ciurel, nu l-au lăsat să vorbească“, a declarat Răducu.

Liderul de la Poiana spune că acţiunea de a-l schimba din funcţie a venit ca răspuns la un demers al său de a întreba fiecare salariat dacă vrea declanşarea grevei, mitingului sau unui protest. „De acolo mi se trage. Şi pentru că sunt prieten cu Marin Condescu“, spune acesta.

„Administraţia a fost deşteaptă“

Liderul Răducu de la Poiana spune că nu are nicio problemă dacă vor fi organizate alegeri, dar vrea ca aceste demersuri să fie corecte. El mai spune că Pavel, cel care este acum împotriva sa, a fost prezent la mitingul FNME din luna mai.

Contactat telefonic, Nicolae Pavel, spune că cei care vor să-l schimbe pe Răducu sunt oamenii. El neagă acuzaţia de fals şi spune că este dispus să meargă să înfrunte pe cei care spun că nu au semnat tabelul.

Pavel mai spune că va candida pentru funcţia de preşedinte al sindicatului de la Poiana pentru că are susţinerea oamenilor. El acuză actualii lideri că au pierdut multe drepturi, însă nu are un plan pentru a îndrepta lucrurile atunci când va ajunge preşedinte. „Se poate îndrepta. Prin dialog. Acum e un conflict personal cu conducerea companiei, nu se înţeleg. Aţi văzut acum, au cerut rezultatele economice şi nu le-au dat, îi tratează... Administraţia a fost deşteaptă pentru că a făcut un contrat bun pentru ea“, a declarat Pavel, fiind convins că sindicatele sunt duşmanul oamenilor, nu administraţia. Întrebat cum ar putea convinge administraţia să dea prime de Crăciun, Pavel răspunde: prin dialog.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: