Medic: Vreau să vorbesc liber, dar nu-mi permit

Claudiu Soare, medic la spitalul din Târgu Jiu și candidat din partea PNL la alegerile locale, susține că este nevoie de o conducere stabilă la unitatea medicală, prin concurs. Acesta a sugerat că până acum concursurile nu ar fi fost corecte, precizând însă că nu are argumente pentru a face o astfel de afirmație.

”Pentru a se asigura conducerea unității medicale, trebuie organizat un concurs. Eu am văzut foarte multe concursuri organizate. N-aș vreau să spun că nu au fost organizate corect, nu am argumente. Vreau să vorbesc liber, dar nu-mi permit. Nu am argumentele necesare. O să fiu atent la toate nuanțele. Conducerea unui spital trebuie să fie bicefală. Dacă directorul medical este lăsat să-și facă treaba, managerul poate funcționa corect”, a spus Soare.

Doctorul Soare a spus că atmosfera de lucru din spital s-a deteriorat în ultimii ani și a criticat legislația care permite transferul de personal de la un spital la altul, fără concurs. ”Cel mai mult s-a greșit la efectuarea transferurilor între unitățile sanitare. Adică s-a legiferat ocuparea unui post fără concurs, după care, pe românește, li s-a ținut palma. Am discutat și cu conducerea spitalului, dar nu am fost ascultat”, a mai spus medicul Claudiu Soare.

Supărarea medicului a fost manifestată public în urmă cu circa doi ani, când fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a propus comasarea secțiilor de chirugie din spitalul de la Târgu Jiu, susținând că nu există acoperire în pacienți pentru două secții. Soare a recunoscut că fiecare reacționează doar atunci când este vizat direct de o măsură și că nu există reacții ale întreg corpului medical atunci când sunt probleme.

Iulian Popescu, cel care candidează din partea PNL pentru postul de președinte al Consiliului Județean Gorj, susține că va invita presa să asiste la toate concursurile pentru posturile importante, inclusiv pentru cel de manager al spitalului, astfel încât să existe garanția corectitudinii acestora.

Vizualizări: 2,743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: