Medici chiulangii descoperiţi de inspectorii CJAS

Medicii a şase din nouă cabinete medicale din cadrul ambulatoriului Spitalului Judeţean Târgu Jiu nu au fost găsiţi la program în timpul unui control realizat de Casa Asigurărilor de Sănătate Gorj.

Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj verifică săptămânal medicii atât din sistemul de stat, cât şi din cel privat, care sunt sub contract cu casa. Medicii care-şi desfăşoară activitatea în Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost în vizorul corpului de control din cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Din cele 9 cabinete verificate, şase funcţionau fără medic în momentul controlului, pentru că aceştia fie au întârziat la program, fie au plecat mai devreme. Inspectorii au fost nevoiţi să ia măsuri cu medicii chiulangii, aşa că au hotărât diminuarea cu 10% a valorii minime garantate a punctului pentru luna august. „A fost o acţiune la terminarea programului de dimineaţă şi începerea celui de după amiază, iar dintre cele 9 cabinete de specialităţi clinice verificate, numai la trei am găsit medicii. Vom diminua cu 10%  factura pe luna august care o trimite spitalul către noi, pentru nerespectarea progamului de lucru”, declară Daniel Bondoc.

Constantin Pălivan, directorul adjunct al Spitalului Judeţean de Urgenţă Gorj le ia apărarea medicilor susţinând că atâta timp cât au făcut cele 28 de consulaţii zilnice decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu ar trebuie sancţionaţi. Totodată Pălivan este deranjat şi de faptul că inspectorii nu şi-au anunţat controlul. „Noi avem un contract cu casa şi mi se părea normal să fim şi noi anunţati de vizita inspectorilor”.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: