Medicii de familie din Gorj au primit câte 100 de măști

Fiecare medic de familie din Gorj a primit, zilele trecute, câte 100 de măști de protecție. Chiar dacă nu sunt multe, medicii se bucură că au ce se proteja. „Cinstit, ne-au mai întrebat. Am primit toți câte o cutie cu 100 de măști în urmă cu câteva zile. Sunt măști chirurgicale. Am înțeles că mai primim acum câte 10-12 de persoană. E mai mult decât nimic. Vreau să vă spun că eu cred că Dumnezeu iubește Gorjul. Avem puțini oameni infectați, două decese”, a explicat Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronale a Medicilor de Familie din Gorj.

Medicul Moisescu s-a declarat optimist și își pune speranțele în oamenii de știință care caută medicamentul pentru a vindeca oamenii de coronavirus. „Sunt, în continuare, optimist. Eu nu mă uit la câți infectați apar, mă uit la câte decese sunt. În ultimă instanță, asta este cel mai important. Suntem în fața unui virus, nu știm de unde vine și ce e cu el. Sunt 70 de mii de teorii. Să ne opunem, avem trei posibilități: prima, de a întrerupe transmisia virusului, a doua – vaccinarea, dar asta va apărea într-o perioadă de timp și va da rezultate într-o altă perioadă de timp și mai lungă, și a treia variantă este descoperirea unui medicament care să trateze acest virus. Mi se pare cel mai important lucru”, a mai spus Mihai Moisescu, la Tele3.

La momentul la care a făcut declarațiile, zece gorjeni au fost infectați cu Covid 19, dar între timp numărul a crescut la 17. Cea mai gravă situație este la Motru, unde au apărut șase cazuri de persoane confirmate și câteva suspiciuni.

Vizualizări: 1,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: