Zece gorjeni internați după ce două femei au fost confirmate cu Covid-19

Mai mulți gorjeni s-au internat la spitalele din Motru și Rovinari, după ce două femei au fost confirmate vineri ca fiind infectate cu noul coronavirus. 

Femeia de 58 de ani din Motru lucra la fabrica de tricotaje din localitate, într-o secție cu alte o sută de persoane. Trei colege ale ei s-au prezentat la spital, una dintre ele cu soțul și cei doi copii. Cu toții au fost izolați, la fel și soțul femeii infectate, care a ieșit pozitiv la testul rapid.

Toate testele au fost duse la laboratorul de la Craiova și, în funcție de rezultatele de acolo, pacienții ar putea fi transferați la Târgu Cărbunești, acolo unde sunt tratați doar pacienți cu Covid-19. La Cărbunești sunt în prezent cele două femei confirmate vineri și încă un pacient care este aproape vindecat.

Și la spitalul din Rovinari sunt trei suspiciuni, soțul femeii din Plopșoru care a fost negativ la primul test, acesta fiind miner la Cariera Roșia, dar și alți doi colegi ai lui de la Roșia. Cei trei mineri sunt din Plopșoru, Fărcășești și Urdari. 

Minerii și energeticienii fac parte din categoria de risc, din cauză că mulți au căpătat boli pulmonare de-a lungul anilor de muncă grea. Deocamdată vorbim de suspiciuni, nu de cazuri confirmate în rândul lor.

Vizualizări: 5,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: