Coincidență nefericită. Copiii primei paciente din Motru sunt în Lombardia!

Copiii femeii de 58 de ani din Motru, prima din localitate diagnosticată cu Covid-19, sunt la muncă în Italia, chiar în Lombardia, cea mai afectată zonă.

Ramona S., fiica femeii, a povestit pe pagina de socializare cât de greu le este ei și fratelui ei să își știe părinții în spital, pentru că între timp și tatăl ei a fost testat pozitiv.

Ramona S. a relatat că, acum trei săptămâni, mama i-a povestit că unei colege de la fabrică i-a venit băiatul din străinătate, dar ea a continuat să vină la serviciu. Și-a convins mama să își ia două săptămâni de concediu, pentru a evita orice risc, mai ales că are unele patologii. Zis și făcut, mama Ramonei S. și-a luat concediu. Tânăra a spus și câtă grijă aveau părinții ei să dezinfecteze la fiecare revenire acasă.

După două săptămâni, femeia a terminat concediul și s-a întors la fabrica de tricotaje la care lucrează și a constatat că sunt cam multe colege răcite. După câteva zile a avut și ea simptome și așa a ajuns la spital, unde vineri a fost testată pozitiv.

În urma ei, a fost testat pozitiv și soțul, plus alte patru persoane. 160 de salariați ai fabricii de tricotaje din Motru care lucrau pe același schimb cu femeia de 58 de ani sunt în izolare la domiciliu, cu tot cu familii.

Ramona S. a povestit doar ce știe, fără a acuza pe nimeni de nimic. Ea și fratele ei stau cu teamă acolo, în Lombardia, și fac apel la toți prietenii să se roage împreună pentru sănătatea părinților lor. “Suntem frustrați, neputincioși, dar cu speranța de a trece cu bine”, a scris Ramona S. pe pagina de socializare.

Lombardia este cea mai afectată zonă nu doar din Italia, ci din întreaga Europă, cu mii de pacienți răpuși de noul coronavirus. (A.A.)

Vizualizări: 7,962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: