Medic: Spitalul este aproape gol, oamenii se tem să mai vină

Spitalul este aproape gol și totuși cu locuri puține pentru Terapie Intensivă pentru pacienții cu Covid. O spune un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, care adaugă că cea mai mare problemă nu este că unitatea medicală nu are ventilatoare, ci lipsa medicilor pregătiți ca să suplimenteze personalul care se ocupă de bolnavii infectați.

Medicul Bogdan Niculescu a explicat, la Impact TV, că sunt puține paturi la Terapie Intensivă în toată țara, destinate bolnavilor care au Covid 19. Și asta era de așteptat pentru că au fost alocate prea puține paturi încă de la început: “Ne confruntăm cu o lipsă de paturi la ATI. Era previzibil oarecum, pentru că au fost alocate puține paturi. Sunt puține paturi de ATI și foarte mulți pacienți care nu o să aibă acces la un pat de terapie intensivă, ceea ce va crește mortalitatea și va duce la frustrarea populației și la afectarea psihicului populației care se gândesc că ar putea avea nevoie de paturi ATI și nu vor avea unde să meargă”.

Și la spitalul din Târgu Jiu, un pat liber la ATI e o loterie. Nu lipsa ventilatoarelor este problema, ci lipsa personalului, a adăugat medicul. „O soluție ar fi suplimentarea acestor paturi. Problema este că nu lipsa ventilatoarelor este problema, ci a personalului. Este personal antrenat pentru Terapie Intensivă destul de puțin ca și număr, medicii sunt obosiți și atunci, neformând personal care să se ocupe de acești pacienți, nu avem cum să ne asigurăm că suplimentăm paturile. Medicii trebuiau cumva relocați, secțiile de ATI extinse pentru că avem spitalul fără pacienți foarte mulți, oamenii se feresc să vină. Gradul de ocupare este mic în spital. Ajungem să rămânem cu un spital gol și cu locuri puține la ATI pentru că nu avem personal și nu a fost gândit de la început bine totul. Spitalul este pentru a trata oamenii bolnavi și nu este normal să fie tratați oameni pozitivi cu Covid prin containere, corturi și spitalul să aibă paturi goale”, a atras atenția doctorul Niculescu.

De altfel, spitalul a anunțat că a comasat câteva secții ca să creeze noi locuri pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2. Secția de Oftalmologie s-a comasat cu cea de ORL, iar secția de Oncologie a fost relocată în cadrul secției de Oftalmologie. De asemenea, a fost relocată și secția de Balneofiziokinetoterapie. Deciziile sunt temporare, au mai transmis oficialii spitalului din Târgu Jiu.

Vizualizări: 8,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: