Medicii de familie nu prea vor ambulanţe în centrele de permanenţă

Ambulanţele venite de la Ministerul Sănătăţii pentru consultaţiile la domiciliu stau în curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Salvările respective ar trebui să fie folosite la centrele de permanenţă din judeţ însă acest lucru nu s-a întâmplat decât în comuna Logreşti şi la Mătăsari. Conducerea SAJ a avut o întâlnire cu preşedintele medicilor de familie din Gorj cu privire la utilizarea ambulanţelor pentru consultaţiile la domiciliu însă nu s-a găsit nici o soluţie.
Ambulanţele care ar trebui să fie la centrele de permanenţă din judeţ şi cu ajutorul cărora bolnavii să fie consultaţi la domiciliu stau în curtea Serviciului judeţean de ambulanţă. Jana Prejbeanu susţine că a avut o întâlnire cu preşedintele medicilor de familie din Gorj, pentru ca aceste salvări să fie preluate de centrele de permanenţă. Mai mult decât atât medicii de la ambulanţă sunt dispuşi să le explice medicilor de familie din centrele de permanenţă cum se folosesec echipamentele medicale din dotarea salvărilor. Până în acest moment conducerea Ambulanţei Gorj nu a primit nici un răspuns favorabil din partea medicilor de familie din zonele unde există centre de permanenţă.
„Le-am propus medicilor să preia ambulanţele acolo unde sunt centre de permanenţă. Ne-am oferit să le explicăm şi cum să foloseasă echipamentele din dotarea salvărilor, însă nu am primit nici o confirmare din partea niciunui medic de familie.” precizează Jana Prejbeanu.

Responsabilităţi medicale

Mihai Moisescu, preşedintele medicilor de familie din judeţul Gorj susţine că există şi medici interesaţi de aceste ambulanţe cu care se pot deplasa la domiciliu pentru consultaţii, însă acest lucru implică foarte multe responsabilităţi „ Medicii nu sunt dispuşi să accepte acest lucru nu din punct de vedere profesional ci material pentru că această activitate implică foarte multe responsabilităţi”. În prezent ambulanţele pentru consultaţii la domiciliu se folosesc numai în comuna Logreşti şi în Mătăsari.


Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: