Medicii de la Ambulanţă, obligaţi să aleagă între pacienţi

Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă Gorj spun că sunt situaţii când primesc mai multe solicitări simultan şi rămâne la latitudinea medicilor cine mai aşteaptă...

La sfârşitul săptămânii trecute, aproape 500 de persoane au avut nevoie de o ambulanţă. Potrivit spuselor medicului Aurora Cojocaru, telefoanele la Ambulanţă au sunat neîncetat. Pe fiecare schimb sunt şase ambulanţe, iar acestora le este foarte greu să facă faţă solicitărilor. Medicii se confruntă frecvent cu mai multe cazuri care au nevoie de asistenţă în acelaşi timp.

De asemenea, lucrurile la Ambulanţă se înrăutăţesc dacă maşinile trebuie să transporte pacienţi la spitale din Bucureşti şi Craiova. Cojocaru a spus că, în aceste cazuri, cei plecaţi trebui înlocuiţi pentru a prelua solicitările din Târgu Jiu şi teritoriu. Aici apar problemele deoarece mulţi dintre cei chemaţi la serviciu în zilele libere, refuză să ţină locul colegilor.

Cojocaru spune că sunt multe astfel de situaţii. „Cel mai greu este când ai mai multe cazuri în acelaşi timp, toate grave. Ce să alegi- Că de obicei îl laşi pe cel mai uşor şi te duci la cele grave, dar când sunt toate grave este foarte greu. Dacă avem o maşină care pleacă la Craiova şi alta la Bureşti automat trebnuie substituiţi. Îi mai chemăm de acasă dar nu prea vor să vină“, a spus Cojocaru.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: