Încep să curgă reclamaţiile la adresa lui Burlan

Întâmplător sau nu, ieri, în timp ce la Bucureşti mai marii PSD Gorj „negociau” doar cu colegii lor de partid posturile din minerit şi energie, la Târgu Jiu se auzea că directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului începe să aibă parte de plângeri penale pentru ca, ulterior, probabil, să i se contureze o anumită imagine publică, mai ales că este membru PDL. Prima care l-a reclamat este Dorina Jianu, directoarea dată afară zilele trecute, o altă persoană dispusă să îl reclame pe Daniel Burlan fiind primarul din Cătunele, care îi este coleg de partid, dar şi care este un apropiat al lui Dan Ilie Morega, la fel ca şi fosta şefă de pe financiar-contabil.

Fostul director financiar-contabil al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Dorina Jianu, ne-a confirmat ieri faptul că de dimineaţă a mers la Bucureşti pentru a contesta la Direcţia Naţională Anticorupţie decizia prin care a fost schimbată din funcţie. Aceasta afirmă că a depus o plângere care îl vizează direct pe noul director general Daniel Burlan, fosta directoare acuzându-l de faptul că demiterea s-a nu s-ar fi produs legal. În mod normal o asemenea plângere trebuia depusă la o instanţă de judecată, însă Jianu susţine că faptele relatate în plângere ar fi de competenţa DNA.

Jianu susţine că a fost numită în funcţie prin decizie a Consiliului de Administraţie al SNLO, for care ar fi trebuit să o şi demită. Aceasta se plânge de faptul că azi când a fost la sediul central al DNA nu i-ar fi fost primită reclamaţia pe care dorea să o depună întrucât documentul nu era redactat de ea, ci de o altă persoană, a cărei identitate nu a dorit să o facă publică pentru moment. Dorina Jianu declară că procurorul de serviciu de la DNA i-a spus că nu îi poate înregistra plângerea, fosta directoare spunând că în reclamaţia respectivă mai apăreau numele unor membri marcanţi ai PDL Gorj şi cel al liderului sindical Marin Condescu. Conform acesteia, persoanele respective ar avea legătură cu decizia de schimbare a sa din funcţie, motiv pentru care a dorit să le reclame.

Jianu e suspicioasă

„Cred că au văzut că este o hârtie cu numele celor de la PDL şi de aceea nu au vrut să mi-o înregistreze. E drept că nu era pe numele meu, dar eu m-am legitimat acolo, am stat la coadă ca să vorbesc cu procurorul de serviciu, iar când mi-a venit rândul acesta a plecat vreo 10 minute, probabil a vorbit cu cineva şi s-a întors, spunându-mi că nu-mi primeşte cererea”, afirmă Jianu. Fosta directoare este convinsă că este de competenţa DNA să cerceteze schimbarea ei din funcţie, deşi logica şi practica judiciară arată clar că alte instituţii ar trebui să clarifice lucrurile. Fosta directoare din cadrul SNLO afirmă că, în cele din urmă, a depus plângerea prin intermediul poştei. Aceasta a mers la un oficiu poştal şi a pus reclamaţia într-un plic recomandat, pentru a fi sigură că documentul ajunge la destinatar.

Directorul general al SNL Oltenia, Daniel Burlan, a declarat, în schimb, că demiterea Dorinei Jianu s-a produs legal, aceasta neintrând în posesia deciziei Consiliului de Administraţie întrucât a intrat în concediu medical şi nu a indicat o adresă la care să îi fie trimisă corespondenţa. Şeful SNLO spune că nu îşi face nicio problemă în privinţa plângerii pe care Jianu susţine că a înaintat-o la DNA, Burlan considerând că nu există motive pentru care să îşi facă griji

Ţuilă vrea şi el pământ

Primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă, ameninţă şi el noua conducere a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia cu un proces, dacă nu este ajutat să retrocedeze 1000 de hectare de teren agricol. Edilul este coleg de partid cu actualul director general al SNLO, Daniel Burlan, ambii fiind membri ai PDL Gorj. Ţuilă spune însă că nu contează acest lucru, ci cum se rezolvă problemele, el fiind primarul care în toamna anului trecut, în timpul campaniei electorale l-a susţinut la scenă deschisă pe liderul liberal Dan Ilie Morega pentru un post de deputat.

Ţuilă spune că de când este el primar a tot cerut sprijin la şefii SNLO pentru a-l ajuta să retrocedeze pământul oamenilor care l-au votat, pe terenul respectiv existând însă o exploatare de cărbune, mai întâi, şi, acum, o haldă de steril care ar trebui readusă în starea iniţială. Primarul din Cătunele declară că speră să fie ajutat de noul director general al SNLO, în caz contrar urmând să dea conducerea societăţii miniere în judecată. Edilul afirmă că s-a săturat de protocoale semnate cu şefii din minerit şi se declară decis să apeleze la justiţie de data aceasta.

Directorul general Daniel Burlan spune, la rândul său, că nu a avut nicio discuţie cu primarul din Cătunele pe această temă, acesta dând asigurări că va încerca să rezolve şi problema respectivă, prioritare fiind însă altele cu care se confruntă societatea lignitului.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: