Medicul Gheorghe Neață, trimis în judecată

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a finalizat rechizitoriul în privința medicului Gheorghe Neață, acuzat de  17 infracţiuni de luare de mită. Acesta a fost trimis vineri în judecată.

Parchetul a dat publicității și lista șpăgilor, care începeau de la 200 de lei, dar puteau ajunge și la aproape două mii de lei.

“Rezultă că inculpatul a primit în total cu titlu de mită suma de 17.200 lei, 100 euro şi mai multe bunuri”, a transmis Parchetul.

Procurorii au cerut confiscarea banilor primiți ca șpagă, dar și punerea sub sechestru a sumelor găsite în iulie la percheziții, fie la medic acasă, fie la cabinetul de la spital, fiind vorba despre 52.200 lei, 3440 euro, 300 dolari, 630 lire sterline şi 100 franci elveţieni, precum şi cu privire la bunurile constând în numeroase sticle de băuturi alcoolice, pachete de cafea şi ţigări, ridicate şi indisponibilizate de către organele de urmărire penală.

Medicul chirurg inculpat a fost reţinut preventiv în cauză pentru 24 de ore, începând cu data de 08.07.2021, orele 12:30, conform ordonanţei procurorului, iar ulterior arestat preventiv, până la data de 07.09.2021, în baza mandatului emis de judecător, dată la care măsura arestului preventiv a fost înlocuită de către judecător cu arestul la domiciliu.

“Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză”, a mai comunicat sursa citată.

Vizualizări: 2,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: