Subofițer ISU Gorj, prins băut la volan

Un angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru că s-a urcat băut la volan.

Tribunalul Militar Timișoara a dispus amânarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, ceea ce îi permite plutonierului major să își continue activitatea în cadrul ISU Gorj.


Fapta pentru care angajatul ISU a ajuns să dea explicații s-a petrecut astă-vară, la începutul lunii iunie. După ce a consumat la prânz un litru de bere și 200 ml vin, bărbatul s-a urcat la volan pentru a cumpăra zahăr de la un magazin din sat, afla la circa 500 metri distanță de casă.


În jurul orei 18.00, în timp ce conducea pe DJ 673 Bolboși, militarul a fost oprit de un echipaj de poliție care l-a testat pentru alcool. Alcoolemia indicată a fost de 0,48 mg/l alcool în aerul expirat.


Subofițerul ISU a fost condus la Spitalul Motru, unde i s-au prelevat două probe de sânge.
Bărbatul de 40 de ani a recunoscut și regretat fapta, motiv pentru care a fost condamnat la o pedeapsă ușoară, neavând antecedente penale. În plus, salariatul ISU va trebui să lucreze 30 de zile în folosul comunității.

Sentința pronunțată săptămâna trecută nu este definitivă.

Vizualizări: 3,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: