Au furat utilaje agricole și le-au vândut în Gorj

Doi bărbați din Motru au fost condamnați joi, după ce au furat utilaje agricole de la un fermier din Baia de Aramă, județul Mehedinți, pe care le-au vândut apoi în Gorj, la Tismana.

Era ianuarie 2016 când cei doi au furat de la ferma la care lucrau un plug cu două brazde, un disc și o instalație pentru erbicidat, iar câteva zile mai târziu o semănătoare. În schimbul bunurilor sustrase, inculpații au primit suma de 2200 de lei.

Ulterior, cei doi au mai primit suma de 1900 de lei, promițând că îi vor vinde o balotieră. Cumpărătorul a aflat între timp de unde au provenit bunurile și a făcut pasul înapoi.

A intrat poliția pe fir, oamenii legii fiind prezenți chiar în momentul în care suspecții voiau să ia balotiera de la fermă.

Unul dintre suspecți a recunoscut furturile și chiar a povestit că a aflat de la celălalt că a mai sustras anterior și a vândut și alte bunuri, respectiv o foreză mecanică pentru pământ, o motopompă de apă, un aparat de sudură, mai multe bormașini electrice și mai multe polizoare, trei porci de 80-100 kilograme fiecare, dar nu au fost găsite probe în acest sens.

Celălalt suspect nu a putut fi audiat, deoarece s-a sustras cercetărilor, deși a fost legal citat.

Fermierul jefuit a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de aproximativ 11.000 de euro, susținând că i-au fost sustrase și alte bunuri, respectiv: aparat de sudură în valoare de 59 de euro, 10 cardane de angrenare a utilajelor agricole în valoare de 1500 de eruo, doi porci în valoare de 500 de euro, bormașini, autofiletante în valoare de 150 de euro și un set de chei tubulare în valoare de 450 de euro.

I-au fost restituite bunurile furate de cei doi, adică un utilaj agricol tip semănătoare, o instalație de erbicidat, un plug de tractor cu două brazde și un disc cu patru baterii.

Judecătoria Baia de Aramă a decis joi să îl condamne pe motreanul care s-a sustras cercetărilor la șase ani de închisoare cu executare, acesta fiind recidivist, iar pe celălalt la un an de închisoare. Acțiunea civilă a fost respinsă, pentru că bunurile furate au fost recuperate, iar pentru celelalte nu au fost probe că fapta e reală. Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 10,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: