Condamnat cu executare pentru conducere fără permis

Un bărbat de 47 de ani din comuna gorjeană Fărcășești a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru conducerea unui autovehicul fără să aibă permis. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 19 noiembrie nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut pe 26 mai 2021, când autoturismul marca VW Touran a fost oprit în trafic de către organele de politie din cadrul Poliției orașului Rovinari.

Bărbatul a susținut că deține permis de conducere eliberat de autoritățile din Cehia în anul 2019, dar că nu îl are la el. Din verificări a rezultat că minte, iar în cele din urmă șoferul a recunoscut că știa că nu are permis, motivând că s-a urcat la volan pentru a merge să ridice medicamentele prescrise de medicul de familie copilului său.

Gorjeanul a fost condamnat cu executare pentru că nu era la prima faptă de acest fel. “Instanța reține că inculpatul nu se află la primul contact cu legea penală, acesta fiind condamnat la pedeapsa de 9 luni închisoare, a cărei executare a fost suspendata sub supraveghere, tot pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fara permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 CP, așa cum rezultă din mențiunile cazierului judiciar”, se arată în hotărârea judecătorească. Bărbatul a mai fost trimis în judecată pentru aceeași faptă prin rechizitoriile emise în data de 01.03.2021 și în data de 25.05.2021.

Din păcate, un copil cu handicap grav va rămâne fără suportul tatălui, dacă sentința va rămâne definitivă. “Instanța reține că inculpatul are un copil minor, cu handicap grav, în întreținere și că este bine văzut în comunitate, însă aceste aspecte nu pot înlătura pericolul social concret pe care îl reprezintă inculpatul pentru toți participanții la trafic. Instanța constată că pedeapsa cu închisoarea sub supraveghere, aplicată inculpatului prin sentința penală nr. 1800 din 27.09.2017 (...), definitivă prin neapelare la data de 07.12.2017, nu și-a atins scopul preventiv-educativ, inculpatul continuând să conducă pe drumurile publice, în loc să depună eforturi pentru a obține permisul de conducere. Având în vedere aceste aspecte, instanța apreciază că inculpatul prezintă un grad foarte ridicat de pericol social având în vedere perseverenta infracțională a acestuia privind săvârșirea infracțiunii de conducerea a unui vehicul fără permis de conducere, astfel că va aplica inculpatului pedeapsa cu închisoarea în regim de detenție”, este motivarea Judecătoriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: