Medinţu: Compania e pe profit, nu dăm salariile din credite

Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a declarat că firma CE Oltenia este pe profit, iar salariile nu sunt date din credite. Menţiunea vine după ce Pandurul a publicat un articol referitor la majorarea unor linii de credit de la bănci cu aproximativ 200 de milioane de lei.

Aurel Medinţu a spus însă că a avea linii de credit este ceva obişnuit pentru o firmă, iar banii nu sunt folosiţi pentru plata celor aproape 19 mii de mineri. „E vreo unitate care lucrează şi nu are linii de creditare? Faptul că sunt nişte lunii de creditare e foarte bine. Dacă am vorbit că întreprinderea e pe profit, cum lua banii din credit să plătească salariile?“, spunea acesta.

Directorul Medinţu a mai spus că pe primele şapte luni ale anului Complexul Energetic Oltenia are un profit de 110 milioane de lei, iar din septembrie vânzările de energie se anunţă a fi mai mari. „Categoric va fi pe profit. Pe şapte luni complexul e pe profit, iar pe opt luni va fi tot pe profit. Activitatea merge bine, să nu zic foarte bine. 110 milioane, profitul pe şapte luni, pe august sperăm să fie mai mare. Lunile următoare, inclusiv decembrie sperăm să fie mai bine decât acum. În septembrie avem contractat peste o mie de MWh putere medie orară, ceea ce înseamnă că vom funcţiona cu şapte blocuri mari şi unul mic“, a declarat Aurel Medinţu la Radio Infinit.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: