Peste 120 de angajaţi de la Finanţe Gorj au contestat preavizele

Cei 266 de angajaţi care au primit preavizele de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj se pot înscrie şi astăzi la concurs pentru cele 203 posturi în nou înfiinţata Administraţie Judeţeană a Finanţelor Publice. Termenul limită era iniţial vineri, 16 august, dar pentru că a fost zi nelucrătoare, termenul a fost prelungit până luni. Salariaţii se înscriu la concurs, dar nu înainte de a face plângere prealabilă la Regionala Craiova, considerând că preavizele sunt ilegale.

DGFP Gorj a fost desfiinţată la începutul lunii august, fiind înlocuită cu o administraţie financiară subordonată regionalei din Craiova. La noua administraţie au fost vacantate 203 posturi, care vor fi ocupate de o parte din cei care au primit preavizele de la DGFP Gorj. Dacă este o singură opţiune pentru un post, nu se organizează concurs. Acolo unde sunt doi sau mai mulţi competitori, vor fi organizate concursuri la o dată care nu a fost încă stabilită. Se ştie doar că persoanele care vizează funcţii de execuţie vor da concurs la Târgu Jiu, iar cele care vor funcţii de conducere vor fi examinaţi la Craiova.

Au apelat la sprijinul sindicatelor

Sindicatele nu  au stat însă degeaba în ultimele zile şi au sfătuit angajaţii să conteste preavizele, pe care le consideră ilegale. „Pentru aproximativ 120 de salariați care au primit preaviz noi am făcut plângeri prealabile la Regionala Craiova și am invocat niște ordine  și articole de lege, pentru că preavizele nu s-au dat legal. O să depunem contestații și în instanță, dar în principiu toți angajații se vor înscrie la concurs”, a declarat Răzvan Petcu, liderul de sindicat al Sed Lex.

Angajații de la Direcția de Finanțe s-au arătat mulțumiți şi de sprijinul acordat de reprezentanții Partidului Democrat Liberal, care s-au angajat să le acorde asistență juridică celor care au primit preavize pentru a le contesta, însă aceștia preferă sprijinul sindicatelor. Niciun angajat nu a apelat la ajutorul oferit de PDL. „Lumea e mulțumită pentru ajutorul oferit, dar încearcă să rezolve tot prin sindicate. Unii mai iasă la pensie, alții participă la concurs sau contestă preavizele în instanță”, a precizat Ion Popescu, liderul Sindicatului Național al Funcționarilor Publici.

Vizualizări: 295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: