Caragea, aproape de prima sancţiune din carieră

IGPR a confirmat informaţia potrivit căreia Consiliul de Disciplină a propus sancţionarea şefului IPJ Gorj, Viorel Caragea, cu o diminuare de 10% a salariului timp de două luni. IGPR precizează pentru ziarul Pandurul că Viorel Caragea nu a mai fost sancţionat disciplinar până acum. Conducerea MAI va decide dacă aplică sancţiunea sau nu. Totul a pornit de la plângerea unui om de afaceri din Motru, care a făcut greva foamei pentru a atrage atenţia asupra abuzurilor şefului poliţiei.

După ce Mihai Râmescu a stat mai multe zile în greva foamei și a adus acuzații grave la adresa inspectorului șef al IPJ Gorj, Viorel Caragea, conducerea Poliției Române, dar și ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, au trimis la Gorj corpul de control pentru a vedea dacă sesizările făcute de omul de afaceri se confirmă. Chiar ministrul Radu Stroe a declarat public că unele aspecte semnalate cu privire la activitatea șefului IPJ Gorj s-au confirmat, dar unele s-au infirmat. Atunci Stroe a anunțat că sancțiunea va făcută publică în cel mai scurt timp. Dar, nu a fost așa.

Se pare că abaterile disciplinare ale șefului IPJ Gorj Viorel Caragea au existat, însă nu au fost foarte grave, motiv pentru care și sancțiunea propusă este una ușoară. „Prin dispoziţia conducerii Poliţiei Române, în urma controlului efectuat la nivelul I.P.J. Gorj, a fost dispusă efectuarea cercetării disciplinare a faptelor ce puteau constitui abateri disciplinare, reţinute în sarcina şefului I.P.J. Gorj. Urmare a finalizării cercetării prealabile, la data de 22.07.2013, s-a dispus sesizarea şi consultarea Consiliului Superior de Disciplină. Aşadar, în şedinţa Consiliului din data de 31.07.2013, în urma analizării faptelor reţinute ca abateri disciplinare, s-a propus aplicarea sancţiunii „diminuarea drepturilor salariale pentru funcţia îndeplinită cu 10% pe o perioadă de 2 luni”, dosarul fiind înaintat conducerii Ministerului Afacerilor Interne, potrivit competenţelor de aplicare a sancţiunilor disciplinare prevăzute în Anexa nr.2 la O.M.A.I. nr. 400/2004 privind regimul disciplinare al personalului M.A.I., cu modificările şi completările ulterioare. De menţionat este faptul că poliţistul în cauză nu a mai fost sancţionat disciplinar”, se arată într-un răspuns al IGPR la solicitarea ziarului Pandurul.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: