Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Medinţu: Restructurarea, singura şansă a CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia a avut, ieri, un nou eşec, pe bursă, în încercarea de a vinde energie. Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a declarat că societatea nu are contracte bilaterale pentru anul viitor. Şi ofertele din sesiunea de ieri de pe OPCOM erau tot pentru anul viitor, preţul unui MWh fiind 184-185 de lei, dar toate licitaţiile au fost anulate. Medinţu a explicat presei că 2015 va fi complicat, iar soluţia pentru evitarea unui blocaj este una: restructurarea.

Investiţiile în tehnologiile din minerit şi energie pentru a scădea costurile de producere nu fac parte din planul companiei. Şi în 2013, conducerea CE Oltenia a realizat doar 60% din investiţiile pe care şi le-a propus. Dar, conducerea companiei vrea să scadă costul energiei prin reducerea cheltuielilor. Chiar dacă la începutul anului conducerea CE Oltenia declara că 2014 va fi mai bun decât 2013, atunci când compania a produs doar 12 TW, în realitate, compania condusă de Laurenţiu Ciurel traversează o perioadă extrem de dificilă. „În momentul de faţă, noi nu avem încheiate contracte care să asigure funcţionarea complexului în anul 2015, decât pentru cantităţi relativ mici. Avem contracte de 200 de MW, pentru export, şi mai avem 250 – 260 de MW – contracte pentru gol. Dacă nu reuşim să încheiem contracte şi rămâne să vindem energie numai pe Piaţa Zilei Următoare, situaţia se va complica foarte mult. Noi nu am putut scade ofertele noastre pe OPCOM sub 184 pentru că, practic, am coborî sub preţul de cost. Probabil că ar trebui regândită strategia de vânzare, corelată cu strategia de funcţionare în perioada anilor următori”, a declarat Medinţu în presa locală. Acesta mai spune că, în aceste condiţii, CE Oltenia nu are decât o soluţie. „După părerea mea, nu există decât o singură soluţie: să vindem cu preţul agreat de piaţă şi să facem un program în aşa fel încât să ne încadrăm cu costurile în preţul respectiv. Adică să reducem cheltuielile din mai multe părţi. Va fi analizată structura complet şi se va încerca să fie adaptată fiecare structură, astfel încât să se reducă preţul de cost. Nu s-a luat nicio decizie în privinţa disponibilizărilor“, a mai spus acesta într-un ziar local.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: