Bălăceanu: Nu recomand conducerii să reducă salariile muncitorilor

Liderul sindical din bazinul Rovinari, Gabriel Bălăceanu, pare dezamăgit de lipsa de transparenţă a CE Oltenia. El declară că în rândul salariaţilor sunt multe nemulţumiri şi se teme că ar putea izbucni un conflict greu de oprit. Bălăceanu este conştient că administraţia CE Oltenia va continua cu reducerea cheltuielilor, însă spune că „nu ar recomanda tăierea salariilor personalului direct productiv“.

Gabriel Bălăceanu, lider în cadrul Sindicatul Mine Energie Rovinari, a declarat la un post local de televiziune că angajaţii din CE Oltenia sunt nemulţumiţi şi că administraţia trebuie să dea explicaţii serioase privind starea companiei. El spune că reducerile vor mai continua în companie şi recunoaşte că reorganizarea TESA ce durează de câteva luni bune a fost de fapt o restructurare. „Ceea ce s-a întâmplat în CEO a fost o restructurare. Restructurare de catifea, să zic aşa. Să nu trecem la măsuri mai grele. (...) Nu aş recomanda conducerii Complexului Oltenia să ajungă la reduceri de cheltuieli cu ceea ce înseamnă partea de producţie şi să nu uităm că cei din conducere au promis că vor veni cu nişte bonusuri pentru partea de producţie. Iar până acum nu am văzut nimic. Nu va fi bine dacă se ajunge aici“, a declarat Bălăceanu.

Furia nemulţumiţilor

Într-adevăr, directorul general Laurenţiu Ciurel a promis că economiile făcute în urma reorganizării TESA vor ajunge în buzunarul muncitorilor. În fapt, în viitor, Guvernul Victor Ponta şi actuala conducere vor lua din buzunarele minerilor şi energeticienilor. O lege aprobată acum două săptămâni spune că angajaţii de la companiile de stat nu mai primesc prime de vacanţă şi bilete de odihnă, ci doar vouchere de vacanţă, valoarea fiind de câteva ori mai mică decât în prezent. Bălăceanu a evitat să comenteze pe acest subiect aşteptând interpretarea legii de către societate.

Gabriel Bălăceanu a mai spus că acordul încheiat cu administraţia, prin care Directoratul promite cota de cărbune şi primă de Crăciun, este semnat la insistenţele liderilor din eşalonul al doilea. „Un drept acordat la insistenţele liderilor din eşalonul II, pentru că a fost o problemă în rândul salariaţilor. Cota de cărbune a fost picătura care a umplut paharul. Se va începe să se dea către salariaţi această cotă“. Gabriel Bălăceanu a spus că administraţia ar trebui să evite amplificarea nemulţumirilor angajaţilor. „Deocamdată există o stare de letargie, să zic, în rândul salariaţilor, dar pe zi ce trece această stare de nemulţumire se accentuează şi nu e exclus să apară un val de nemulţumiri şi mi-e teamă că va fi foarte greu de oprit. Dar trebuie o comunicare mai bună cu administraţia. Şi oamenii înţeleg, dar trebuie să le dea informaţia clară şi transparentă. Este o problemă de comunicare. Va trebui clarificată această situaţie“, a mai spus liderul sindical.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: