Melcii distrug culturile gorjenilor

Este invazie de melci în județul Gorj! Culturile agricole sunt distruse de aceștia, iar oamenii se plâng de faptul că toate răsadurile pe care le pun în pământ „dispar” în doar câteva zile, sau chiar peste noapte.

Oamenii se simt neputincioși și spun că au dat bani grei pe răsaduri, iar grădinile lor sunt aproape în totalitate distruse.

„Este ceva incredibil cu melcii aceștia. Aproape că sunt la un pas să nu mai pun în pământ castraveți, dovlecei, fasole sau ardei. Am cumpărat răsaduri de trei ori până acum. De fiecare dată au fost mâncate de melci până au rămăs doar ca niște bețe înfipte în sol. Ajung să cred că ies mult mai în avantaj să cumpăr legume la toamnă decât să mai scot bani din buzunar acum, pentru alte răsaduri. Este o muncă fără rost și o cheltuială considerabilă”, se plânge un localnic din comuna Scoarța.

Și, din pacate, situația este întâlnită și în alte localități din județul Gorj.

„Am pus în pământ și răsaduri și semințe de diverse legume. Până acum, am în grădină doar ceapă, restul au fost mâncate de melci. Mai vedeai și în alți ani melci sau alți dăunători, dar anul acesta este dezastruos. Răsadurile pe care le-am plantat seara au dispărut, pur și simplu, peste noapte. Au rămas, doar pe alocuri, tijele. La fel s-a întâmplat în cazul semințelor puse în pământ. Nici nu au răsărit bine plantele că au și fost mâncate de melci”, a afirmat Mariana, o localnică din comuna Săcelu.

Nu numai în mediul rural este invazie de melci. Și în muncipiul Târgu Jiu aleile și spațiile verzi sunt pline de melci. Aceștia apar, în special, după ploaie.

Vizualizări: 1,508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: