Memoriu depus de o primărie din Gorj la Ministerul Finanțelor. Ce cere!

O primărie din județul Gorj se confruntă cu dificultăţi financiare, fiind chiar în imposibilitatea de a mai plăti salariile funcționarilor. Este vorba de primăria Dragotești. De circa două luni se plânge primarul Vili Pasăre că au scăzut dramatic veniturile la bugetul local, ca efect a ceea ce se întâmplă în CE Oltenia, însă de această dată autoritățile au depus un memoriu la Ministerul Finanțelor în speranța că vor primi ceva bănuți din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată.

Autoritățile locale din comuna Dragotești au înaintat un memoriu la Ministerul Finanțelor prin care solicită sprijin financiar. În documentul transmis oficialilor din București, reprezetanții primării au comunicat că veniturile lunare la bugetul local au scăzut la jumătate, din cauza închiderii unor unități miniere în zonă ce a condus și la scăderea efectivului de salariaţi ai CE Oltenia în zonă. "Localitatea noastră nu primeşte sume pentru echilibrare din bugetul de stat, întrucât pe raza localităţii funcţionează puncte de lucru aparţinând Complexului Energetic Oltenia, unitate care afla în continuă restructurare (în mod special reducere de personal). Astfel din suma de 130 mii lei cote primite lunar în anii anteriori, la acesta data mai încasăm 63 mii lei lunar",se arată în memoriu.
În document se mai arată că, în urma eşalonărilor la plata aprobate pentru CE Oltenia de către stat, au fost şi trei luni în care primăria Dragotești nu a primit niciun leu.
Autorităţile locale spun că au sistat anumite investiții din localitate datorită faptului că nu își mai permit să plătească partea care li se cuvine, acestea fiind finanțate din fonduri guvernamentale. "A trebuit să ne restrângem activitatea aproape de 100%. Am avut două drumuri pe cofinanțare, este vorba de Trestioara și Valea Rea, pe care nu le-am mai putut continua anul acesta neavând sumele necesare. Am depus memoriu la ministerul Finațelor, am avut și o întâlnire cu directorul de acolo, dar săptămâna ce vine suntem programați la secretarul de stat la minister, unde vom discuta această problemă financiară", a declarat Vili Pasăre, primarul comunei Dragotești.
Cei de la primărie au cerut autorităților sume din bugetul de stat pentru echilibrarea bugetului local al comunei la nivelul cotelor defalcate din impozitul pe venit care nu sunt plătite de CE Oltenia.

Vizualizări: 2,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: