Mere coapte cu nuci și stafide

Gustul de mere coapte este incomparabil, iar dacă este completat de dulceaţa stafidelor şi gustul de nuci veţi avea parte de un desert deosebit. Pentru cei care vor ceva dulce, dar fără prea mult zahăr, aceasta este o rețetă foarte simplă dar şi foarte gustoasă.

Merele coapte nu necesită mult timp pentru preparare şi nici nu reprezintă un desert care să  necesite multe ingrediente.

Ingrediente: mere; zahăr; unt (opțional); stafide; nuci; merișoare uscate.

Mod de preparare: Alegeți mere aproximativ egale ca mărime, deoarece timpul lor de coacere depinde mai ales de de dimensiunea lor. Spălați-le și uscați-le în prealabil.

Cu ajutorul unui cuţit mic îndepărtați aproximativ 1/3 din cotorul fiecărui măr apoi decupați un strat subțire și circular din pulpa lui, oferindu-i astfel aspectul de pâlnie.

Așezați merele pe tava tapetată cu folie de aluminiu sau hârtie de copt, lăsând spații libere între ele. Puneți câte un cubuleț de unt și câte ½ linguriță de zahăr în interiorul fiecărui măr. Dacă merele sunt foarte dulci, puteți să nu adăugați deloc zahăr. Străduiți-vă să nu presărați zahăr pe folia de aluminiu sau hârtia de copt, cu care ați tapetat tava, deoarece el se va arde.

Spălați și uscați nucile și fructele uscate. Nu le opăriți, ci pur și simplu spălați-le cu apă fierbinte și uscați-le cu ajutorul prosoapelor de hârtie.

Adăugați câte 2-3 stafide și 1-2 merișoare în fiecare măr, presându-le ușor. Fructele uscate nu trebuie să reprezinte stratul superior al umpluturii, deoarece pot să se ardă, să devină negricioase și amărui.

Adăugați apoi câteva nuci în fiecare măr. Ele se coc și devin crocante.

Coaceți merele timp de 15-25 minute (în funcție de dimensiunea lor) în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Dacă cuptorul dumneavoastră arde repede alimentele, preîncălziți-l până la 180°C.

Lăsați merele să se răcească puțin, după care transferați-le pe un platou și serviți-le. Sunt gustoase atât fierbinți, cât și reci. După ce se răcesc, puteți să le presărați cu zahăr pudră.

Vizualizări: 1,617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: