Merg din poartă-n poartă pentru a-i convinge să se vaccineze

Autoritățile locale dintr-o comună din Gorj fac tot posibilul pentru a-i convinge pe cetățeni să se vaccineze anti-Covid. Este vorba despre comuna Turburea, acolo unde angajați ai primăriei merg din poartă în poartă, tocmai pentru a-i face pe localnici să meargă la centrul de imunizare.

Primarul din Turburea, Ion Bârcă, spune că numărul persoanelor doritoare de vaccinare a cam scăzut în ultima perioadă.

”Avem niște doze în plus. Asistentele comunitare și casierele merg din poartă-n poartă la fiecare cetățean. Încercăm să-i convingem să se vaccineze. Și noi ne-am vaccinat cu toții și nu am pățit absolut nimic, este spre binele nostru. Văd și eu ce zic specialiștii care spun să este bine să ne vaccinăm”, a spus primarul.

Aproximativ 700 de localnici s-au imunizat, însă numărul celor care nu au făcut-o încă este destul de mare, fiind vorba despre 2000 de oameni. Bârcă speră ca localnicii să înțeleagă și să se vaccineze.

”Ne spun că nu s-au hotărât și că ar mai aștepta o perioadă. În Turburea avem aproape 700 de oameni vaccinați, dat mai avem 2000 care nu s-au imunizat. Au venit persoane din Craiova, chiar și din Târgu Jiu", a mai spus primarul.

În centrul de vaccinare de la Turburea se imunizează circa 60 de persoane pe zi.

Galerie foto


Vizualizări: 2,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: