Mesagerul cetăţeanului

Dacă ai probleme cu autorităţile locale, Gorj TV te ajută să găseşti soluţia. Sună la 0353-806.660 sau vino la sediul televiziunii din Târgu Jiu, str. Traian, nr. 5 (Casa de Cultură a Sindicatelor) şi spune ce probleme ai!

ntrebare: Cum aş putea recupera un teren pentru care deţin titlu de proprietate, dar care este folosit în prezent de un vecin, care refuză să-l elibereze?

„În urmă cu circa 18 ani am făcut un schimb de terenuri cu un vecin al meu, Marian Manolache. Eu aveam iniţial un teren care avea o deschidere de 18 metri, din care şase metri i-am dat lui în schimbul terenului primit de la el. El în loc să îmi ia cei şase metrii, mi-a luat mai mult decât trebuia, astfel într-un capăt am deschidere 12 metri iar în celălalt capăt, unde este situată şi casa mea, partea care îmi revine mie a fost diminuată, astfel încât nu mai am acces de la grădină, iar dacă vreau să scot porcul afară din curte trebuie să trec cu el prin casă. M-am judecat cu vecinul meu la tribunalele din Gorj, la Curtea de Apel Craiova şi i-au dat lui câştig de cauză. Nu înţeleg de ce, pentru că şi reprezentanţii primăriei din Tânţăreni au venit la faţa locului şi au văzut că el foloseşte terenul meu pentru care eu am titlu de proprietate. Nu ştiu unde să mai merg ca să mi se facă dreptate. Nu vreau decât măcar să mi se lase măcar un metru lăţime cât să am cale de acces. Vecinul meu nici nu vrea să stea de vorbă cu mine”, a spus Ioana Cetinoiu din Ţânţăreni.   

Răspuns: Cred că dumneaei mai are o singură cale de atac, o cale extraordinară de atac, a revizuirii, în sensul în care Curtea de Apel Craiova a pronunţat o sentinţă definitivă şi irevocabilă. În condiţiile în care poate să mai producă acte noi, care nu au fost avute în vedere de cele două instanţe, să uziteze de această cale de atac pentru a-şi putea valorifica dreptul de care consideră că beneficiază. Într-o altă situaţie, în care căile extraordinare de atac nu mai pot fi valorificate, respectiv contestaţie în anulare sau revizuirea, sentinţa o să rămână definitivă şi irevocabilă, a spus avocatul Constantin Aninoiu. 

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: