Cum poți obține o mulțime de butași de trandafiri 

Cea mai răspândită metodă de înmulțire a trandafirilor este prin butași plantați în zone însorite. Trandafirii au cea mai variată gamă de flori iar grădinarii îi adoră pentru că există peste 200 de specii de astfel de arbuşti de trandafiri urcători sau târâtori.

Trandafirii preferă solurile bogate în substanțe nutritive și sunt folosiți ca aranjament floral pentru casă sau pentru grădină, pentru extracția de uleiuri, parfumuri sau pentru dulceață. Se pot recolta butași de pe orice tulpină și se pot folosi și trandafirii proaspăt tăiați și cei primiți ca și cadou dar există o singură condiție: tulpina respectivă trebuie să aibă minim 2-3 muguri. De la mugurul interior trebuie să rămână o distanță de minim 2 cm iar tăietura trebui făcută cu un instrument foarte ascuțit și la un unghi de 45 de grade.

Scufundați butașii într-un recipient cu apă, cu țepii în jos și se lasă 2 zile. Ulterior, butașii se plantează în sol. Este bine să se amestece solul cu un pic de pământ pentru flori sau un pic de îngrășământ în prealabil. Un alt lucru important: țepii butașilor se mențin în jos și solul trebuie să fie bine umezit înainte iar butașii au nevoie de lumină.

După câteva zile de la plantare, se va putea observa o dezvoltare intensă a mugurilor, semn care indică că butașii pot fi transplantați în grădină.

Se pregătesc gropile și se udă cu o soluție bogată în potasiu. Butașii se acoperă cu o sticlă sau un borcan pentru 3 sau 4 săptămâni.

Vizualizări: 1,379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: