Mesaj pentru Ponta: Să nu se comporte ca un pudel al lui Putin.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, joi, că premierul Victor Ponta "este mut ca o lebădă" pe subiectul Ucriana şi l-a invitat pe premier "să nu se comporte ca un pudel" al lui Vladimir Putin.

"Nu am văzut în declaraţiile domnului Ponta nicio menţiune cu privire la încălcarea dreptului internaţional de către Rusia, domnul Ponta se fereşte să pronunţe numele Putin. Îl invit să o facă, nu i se întâmplă nimic, să nu-i fie frică, să nu se comporte ca un pudel al domnului Putin! Domnul Ponta este vocal doar în cazul Nana, în cazul Ucrainei e mut ca o lebădă. Îi cerem să iasă din buncăr să înceapă să vorbească şi să spună clar că Guvernul României va lua toate aceste măsuri de sprijinire a Republicii Moldova", a spus Predoiu.

Prim vicepreşedintele PDL a arătat că în timp ce Ponta "se dădea cu avionul ca să uită lumea de cazul Duicu", în estul Republicii Moldova lucrurile se agravează, Putin evocă posibilitatea utilizării forţei armate în Ucraina şi somează Republica Moldova să ridice aşa zisa blocadă a Transnistriei.

El a mai spus că există un grup de acţiune european al Republicii Moldova, înfiinţat în 2010, care a avut ultima şedinţă pe 10 februarie 2014, la care au participat 20 de miniştri de externe din statele membre ale UE.

"Cerem Guvernului României, prim ministrul de Externe, să convoace grupul de acţiune european al Republicii Moldova cât mai repede pentru a accelera aceeaşi agendă de integrare a Republicii Moldova în UE. Cerem premierului României să ia toate măsurile pentru operaţionalizarea gazoductului Iaşi-Ungheni. Este vorba despre acelaşi gazoduct pe care domnul Ponta l-a inaugurat în vara anului trecut în prezenţa unor ţevi care veneau de nicăieri şi duceau niciunde. Ţevi care au fost ridicate după plecarea domnului Ponta. Cerem o acţiune mai clară a Guvernului României în chestiunea vecinătăţii estice, în chestiunea Ucrainei cu privire la sprijinul pe care suntem gata să-l dăm Republicii Moldova", a precizat Predoiu.

Sursa: Mediafax

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: