Astăzi, 550 de joburi la bursa locurilor de muncă!

Peste 550 de locuri de muncă sunt puse astăzi la bătaie de societăţile înscrise la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Marea majoritate a joburilor oferite angajatori sunt pentru cei cu studii medii şi numai câteva zeci sunt pentru cei care au terminat o facultate. Bursa Generală a Locurilor de Muncă are loc începând cu ora 10, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu.

Din cei peste 200 de agenţi economici din Gorj contactaţi de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, doar 56 au confirmat participarea la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Aceştia din urmă vin în întâmpinarea gorjenilor care se află în căutarea unui loc de muncă cu 558 de joburi. În mare parte, sunt destinate persoanelor cu studii medii. Cele mai multe locuri de muncă sunt de lucrător gestionar, şofer, vânzător, agent de turism şi confecţioner textil. Pe partea de studii superioare, cei prezenţi la bursă vor putea opta pentru joburi de inginer în domeniul construcţiilor şi în cel petrolier sau pentru un post de consilier juridic. Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj şi-a propus angajarea a cât mai multe persoane. “În urma acestei burse ne-am propus ca măcar jumătate din cei prezenţi să fie integraţi în câmpul muncii”, a declarat Romeo Chiriac, directorul general al AJOFM Gorj.

Reprezentanţii societăţii Siniat, cea care realizează fabrica de gips-carton de la Turceni, au reconfirmat participarea la această bursă. Cei care doresc să lucreze în cadrul fabricii vor putea să-şi depună CV-ul pentru unul din cele 80 de locuri de muncă disponibile. 

Şomeri

În baza de date a AJOFM Gorj sunt înregistraţi în prezent un număr de 11.413 de şomeri, din care 4.608 sunt indemnizaţi, adică sprijiniţi financiar de stat, iar 6.805 sunt neindemnizaţi. Rata şomajului în Gorj este de 7,89%,  în scădere faţă de lunile precedente când a depăşit 8,2%.

Numărul real al celor care nu au în prezent un loc de muncă este mult mai mare, asta pentru că nu toţi sunt înscrişi la agenţie.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: