Mesajul directorului Ciurel pentru sinistraţii din Seciuri: Nu vă dau nimic!

Zeci de familii din Roşia de Amaradia aşteaptă de ani buni să le fie reconstruite casele după ce au câştigat un proces împotriva Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de acei cetăţeni din satul Seciuri care s-au constituit într-o asociaţie după ce o alunecare de teren le-a distrus complet gospodăriile. Oamenii au considerat că activitatea minieră din zonă a provocat dezastrul aşa că au dat în judecată compania şi după şapte ani de procese, Curtea de Apel Craiova le-a dat câştig de cauză definitiv şi irevocabil. Din anul 2013, asociaţia, al cărui fondator este fostul vice din Roşia de Amaradia, Cristinel Ciocan, aşteaptă punerea în aplicare a sentinţei.

Complexul Energetic Oltenia este obligat prin hotărâre judecătorească irevocabilă să reconstruiască 31 de gospodării din satul Seciuri, care au fost afectate în urmă cu şapte ani de alunecările de teren. Acum, preşedintele asociaţiei, Cristinel Ciocan, vrea să dea statul român în judecată pentru că nu pune în aplicare o hotărâre judecătorească. ”Aştept de doi ani ca CEO să pună în aplicare această hotărâre irevocabilă şi nu se întâmplă nimic. Din iunie 2013 am făcut tot felul de notificări şi adrese către complex aşa că sunt hotărât să dau statul român în judecată pentru că nu pune în aplicare hotărârea. De câte ori am mers la domnul manager Laurenţiu Ciurel, de atâtea ori ne-a luat peste picior şi ne-a spus că nu o să ne dea nimic”, a spus Cristinel Ciocan, preşedintele asociaţiei din Seciuri.

„Aţi venit să vorbim ca între tâlhari“

Mai mult decât atât, fostul vice spune că afirmaţiile lui Laurenţiu Ciurel au fost mult mai jignitoare la adresa lor. În plus, a insinuat că instanţa ar fi favorizat asociaţia sinistraţilor. ”Ne-a insultat cu expresii de genul ”acum că aţi venit să vorbim ca între tâlhari, cei ca voi sunt trei mii care stau la rând şi o să mai aşteptaţi şapte ani că nu vă dau nimic şi nu vă fac nimic” sau ”aţi văzut-o pe madam asta în foame de bani şi v-a dat câştig de cauză”. Acesta a fost discursul marelui manager când ne-am dus să ne cerem drepturile”, a spus Cristinel Ciocan, afirmaţiile directorului fiind precizate şi în motivarea instanţei. În tot acest timp, oamenii din asociaţie şi-au văzut fiecare de viaţa lor deşi au rămas şi fără gospodării şi fără un loc de muncă. ”Eu sunt şomer acum, am lucrat la CEO dar mi-au restructurat postul şi am rămas fără loc de muncă. Am avut două gospodări distruse. Ceilalţi membri şi-au refăcut locuinţe prin alte părţi dar aşteaptă şi ei punerea în aplicare a hotărârii”, a spus Ciocan. Complexul Energetic Oltenia ar trebui, conform hotărârii, să reconstruiască 31 de case iar până în prezent penalităţile de întârziere ca urmare a nepunerii în aplicare depăşesc zeci de milioane de lei.   

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: