Metode simple de înrădăcinare a trandafirilor primiţi cadou

Nu numai un grădinar cu experiență poate reuși să planteze trandafiri din buchetul primit cadou. Există metode care într-adevăr vă pot ajuta să păstrați trandafirii primiți cadou și chiar vă oferă posibilitatea de a-i planta, oferindu-le astfel o nouă viață.

În condiții de casă, este foarte simplu să înrădăcinați, apoi să creșteți o tufă frumoasă de astfel de plantă decorativă. Cea mai simplă modalitate este înrădăcinarea butașilor cu ajutorul cartofilor. Dar există și altele, cum ar fi biostimulatorii naturali, care provoacă creșterea activă a rădăcinilor laterale.

Puteți încerca pe o tulpină orice metode vă plac, iar la final să comparați rezultatele. Doar după aceasta, puteți alege cea mai potrivită metodă pentru dumneavoastră de a crește trandafiri și apoi să o aplicați cu încredere pentru a cultiva aceste plante.

1.   Apariția rădăcinilor, folosind soluție de drojdie

Pregătiți un amestec din 1l de apă și 100 ml de drojdie dizolvată în lichid. Așezați tulpinile de floare în soluția obținută, adâncind 1/3 din lungimea lor şi le lăsați pentru 2 zile. Apoi scoateți tulpinile, le spălați în apă caldă și le adăugați din nou în soluție, adâncind deja ½ din lungimea lor. Pe măsură ce cantitatea de lichid scade, e nevoie să mai adăugați apă, pentru a păstra volumul inițial. Lăsați tulpinile în soluție, până apar rădăcinile.

2.   Apariția rădăcinilor, folosind apă cu miere

Pregătiți un amestec din 1l de apă și 1 linguriță de miere. Dizolvați mierea în apă şi înmuiați 1/3 din lungimea butașilor de trandafiri în soluția dulce. Îi lăsați pentru 10-12 ore apoi scoateți apoi butașii și îi transferați într-un vas cu apă simplă, adâncind ½ din lungimea lor.

3.   Apariția rădăcinilor sub influența plantei de aloe

Pregătiți un amestec din 1l de apă și 10 picături de suc proaspăt stors de aloe.Înmuiați 1/2 din lungimea butașilor de trandafiri în soluție.

Trebuie să urmăriți nivelul amestecului și să mai adăugați apă pe măsură ce lichidul scade. Peste aproximativ 10 zile, adăugați încă 5-7 picături de suc de aloe. Acest amestec grăbește procesul de formare a rădăcinilor laterale și activează regenerarea celulelor plantelor.

Când butașii au un număr suficient de rădăcini, ei trebuie plantați în pământ. În funcție de preferințele dumneavoastră, trandafirii pot fi crescuți în ghivecele cu sol special sau în câmp deschis cu condiții favorabile pentru cultivarea plantelor.

Vizualizări: 4,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: