Microbuz nou, tras pe dreapta în curtea şcolii

În timp ce unele şcoli nu au deloc microbuze şcolare, la Târgu Jiu, un astfel de microbuz este tras pe dreapta de aproape doi ani. Şoferul şi-a dat demisia şi a plecat să muncească în străinătate. Din martie, anul trecut, directorul şcolii încearcă să convingă autorităţile să scoată postul la concurs, însă în zadar.

Şcoala „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu este cea mai mare şcoală gimnazială din judeţul Gorj. Sunt peste o mie de elevi care învaţă aici şi mulţi dintre ei provin din cartierele mărginaşe ale oraşului. Vorbim aici de copii care locuiesc în Preajba sau în Drăgoieni, pentru care nu mai este asigurat transportul. Şoferul care transporta copiii a demisionat şi, de atunci, microbuzul nu a mai fost scos din garaj. „Am rămas fără şofer pe microbuz din martie, anul trecut. A plecat în Germania cu un alt şofer de microbuz de la un liceu din oraş. Acum lucrează pe TIR în Germania. Şi-a dat demisia şi a plecat, a căutat un loc de muncă mai bun. Fiecare părinte aduce copilul cu maşina sau cu ce poate. Oamenii au făcut scandal, au făcut plângeri. Am tot purtat discuţii şi cu parlamentarii, dar nu s-a rezolvat nimic”, a explicat directorul şcolii, Aurel Popescu. Acesta susţine că s-a oferit chiar să dea acest microbuz altei şcoli decât să stea nefolosit în curtea sa. Nici acest lucru nu a fost posibil: „E păcat de microbuz că este nou şi stă pe butuci. Se uzează mai repede stând nefolosit. Noi am vrea să-l dăm şi la altă şcoală să-l folosească. Nu prea poţi să-l ţii aşa. Microbuzul valorează peste un miliard de lei vechi şi nu e în regulă să stea degeaba, să fie tras pe dreapta”.

Autorităţile promit să facă demersuri pentru scoaterea la concurs a acestui post. Rămâne de văzut şi când se va întâmpla acest lucru. Microbuzul şcolar ar trebui să aducă la unitatea de învăţământ copiii care locuiesc în Drăgoieni sau Preajba. 

Vizualizări: 1,686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: