Olguța Berbec și Petrică Mâțu Stoian cântă la Bălești

Comuna Bălești îmbracă straie de sărbătoare în perioada 6-8 septembrie, atunci când vor avea loc manifestările de „Zilele Comunei”. Cetățenii sunt invitați la întreceri sportive, hore și spectacole extraordinare. Olguța Berbec, Petrică Mâțu Stoian sau Diana Istudor sunt doar câțiva dintre artiștii care vor cânta pentru localnicii din Bălești, de ziua lor.

Zilele Comunei Bălești se află anul acesta la cea de-a XI-a ediție. În prima zi a manifestărilor, Consiliul Local se va întruni într-o ședință festivă, la ora 12.00. Tot miercuri, pe baza sportivă de la Ceauru, vor avea loc întreceri sportive. Opt echipe din aproape toate satele comunei s-au înscris la campionatul local de fotbal. Seara, de la ora 20.00, va avea loc hora satului, pe platforma amenajată în apropierea stadionului. Formația Dorinel Dinculeană va fi cea care va întreține atmosfera.

Joi, de la ora 10.00, la Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” din Ceauru va fi sărbătorită împlinirea a 50 de ani de la înființarea unității școlare. Cu acest prilej va fi lansat un album fotografic. Totodată, se va lansa revista „Băleștiul Eroic”, realizată în parteneriat cu Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala Gorj. La Şcoala Ceauru va avea loc și dezvelirea unei plăci comemorative, dar și o prezentare de echipament militar din timpul Primului Război Mondial, a Asociației Tradiția Oștească. La ora 18.00, pe baza sportivă, vor avea loc întreceri sportive, iar pe platforma din apropiere se va organiza un concurs tip-top mini-top, dedicat celor mai talentați preșcolari și elevi. Tot joi se va desfășura și Festivalul de datini și obiceiuri „Zestrea Gorjenilor”, ediția a III-a. Seara se va încheia cu hora satului, numeroși interpreți de muzică populară locali fiind invitați să susțină recitaluri cu acest prilej.

Vineri, 8 septembrie, va avea loc o slujbă religioasă la biserica din satul Bălești și vor fi decernate diplome de fidelitate cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. De la ora 19.00, pe platforma din zona stadionului, nume mari ale muzicii populare vor urca pe scenă. „Va avea loc un spectacol extraordinar de folclor, cu artiști precum: Olguța Berbec, Remus Novac, Petrică Mâțu Stoian, Elena Popescu Lăzăroiu, Dumitru Vasilescu, Teodora Pană, Diana Istudor și Emil Badea. Totul se va încheia la ora 23.50, cu un impresionant foc de artificii. Anul acesta am adus artiști consacrați. Dacă sunt Zilele Comunei și se organizează o dată în an, consider că trebuie sărbătorite ca atare”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești.

Primăria și Consiliul Local Bălești au alocat pentru manifestările din acest an suma de 40.000 lei.

Vizualizări: 3,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: