Mii de mașini cu lemne, verificate de polițiștii gorjeni. Amenzi!

Peste patru mii de mașini care transportau lemne au fost verificate, anul trecut, de polițiștii gorjeni în cadrul acțiunilor menite să-i prindă pe cei care au tăiat lemne fără vreun document. Alături de pădurari, polițiștii au făcut în jur de 3.500 de controale și au aplicat sute de amenzi care să descurajeze furturile din pădure.

Primele statistici arată că polițiștii au verificat sute de exploatări forestiere, depozite și târguri. Au tras pe dreapta, de asemenea, mii de mașini ori căruțe care transportau lemne. “Poliţiştii au efectuat peste 3.500 de controale în fondul forestier, pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos, la peste 550 de obiective (din care 73 de exploatări forestiere verificate, 101 depozite, 41 de târguri, oboare şi piețe, 18 instalaţii de debitat verificate, 28 de ocoale silvice/structuri subordinate) şi peste 4.500 de vehicule controlate (inclusiv atelaje hipo)”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Nu au lipsit nici neregulile. Au fost aplicate sute de amenzi și a fost confiscată o cantitate însemnată de lemne care au fost tăiate ilegal. „În urma activităților de prevenire și combatere a tăierilor ilegale de arbori, a faptelor ilegale în domeniul silvic au fost  constatate 341 de infracțiuni cu privire la regimul silvic şi aplicate 516 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, poliţiştii cu atribuţii au confiscat peste 1.500 metri cubi de material lemnos”, a mai transmis IPJ Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 3,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: