Mii de oameni spitalizaţi după temperaturi de 50 grade Celsius

Mii de persoane care au făcut insolaţie au fost tratate în spitalele din Pakistan vineri, în contextul în care temperaturile au atins pragul de 50 de grade Celsius. Totul s-a produs pe fondul unui val de căldură toridă, au anunţat autorităţile din această ţară.

Căldura a cuprins ţara din Asia de Sud pentru a patra zi la rând şi este posibil să dureze încă o săptămână, a declarat Romina Alam, consilier-şef guvernamental pentru schimbări climatice.

Temperaturile ar putea urca până la 51 de grade Celsius a anunţat directorul agenţiei pakistaneze de meteorologie, Sardar Sarfraz. În provincia Sindh din sudul ţării, ambulanţele au transportat de urgenţă multe persoane la spitale şi la centrele temporare de asistenţă împotriva căldurii ce au fost amenajate în toate oraşele importante, a declarat un oficial local.

"Am tratat deja mii de pacienţi şi un număr încă şi mai mare urmează să sosească", a declarat Tahir Farooq, medic la un spital din oraşul Dadu, unde temperatura a atins pragul de 50 de grade Celsius.

Guvernul din Pakistan a ordonat săptămâna trecută închiderea temporară a şcolilor, amânarea examenelor şi plasarea spitalelor în stare de urgenţă la începutul valului de căldură, primul din acest sezon estival. 

Potrivit oficialilor din Pakistan, temperaturile actuale depăşesc cu 8 grade Celsius valorile normale pentru această perioadă a anului şi au spus că schimbările climatice sunt responsabile pentru acest fenomen.

Sute de oameni mor în Pakistan în fiecare an din cauza dezastrelor provocate de schimbările climatice, în timp ce alte câteva mii de persoane îşi pierd locuinţele şi mijloacele de trai în această ţară care nu contribuie aproape deloc la emisiile globale de carbon.

Vizualizări: 1,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: