Apare taxa pe kilometraj pentru șoferii de mașini electrice!

Statul California, unde circulă cele mai multe mașini electrice din Statele Unite, va trece de la clasica taxă pe carburanți la taxa pe kilometraj. S-a luat această decizie pentru ca și șoferii autovehiculelor electrice să achite impozitul plătit de toți ceilalți conducători auto.

Departamentul de Transport din California a anunțat că o trecere de la taxa pe benzină/motorină la o taxă pe kilometraj, ca nou sistem de impozitare, ar fi mai corectă decât actualul mecanism, inițiind un proiect pilot în acest sens. 

În acest moment, cele 1,2 milioane de vehicule electrice înregistrate în acest stat nu contribuie deloc la taxele necesare reparării drumurilor, în timp ce pentru o mașină pe benzină/motorină este plătită anual o taxă de aproximativ 300 dolari.

Autoritățile din California vor introduce astfel o taxă pe kilometraj de 3 cenți/km, iar șoferii care se vor înscrie în acest proiect pilot au diferite modalități de a raporta acel kilometraj.

Ei pot instala în mașina lor un dispozitiv care urmărește automat sau pur și simplu trimit o fotografie înainte și după cu contorul lor de parcurs. În schimbul participării, vor primi până la 400 dolari. 

Vizualizări: 3,629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: