Mii de protestatari îmbrăcați în negru

Mii de persoane îmbrăcate în negru au manifestat sâmbătă în fața Parlamentului din Polonia împotriva unei legi are interzice avortul în această țară condusă de dreapta conservatoare catolică și a cărei legislație era deja printre cele mai restrictive din Europa.

Săptămâna trecută, propunerea de inițiativă cetățenească depusă de comitetul 'Stop Avortului', care interzice întreruperea voluntară de sarcină cu o singură excepție extremă — atunci când viața femeii însărcinate este în mare pericol—, a fost trimisă Comisiei pentru justiție și drepturile omului a Parlamentului polonez.

Sâmbătă, reuniți sub sloganul 'Gata cu glumele!' la apelul comitetului 'Salvăm Femeile', manifestanții au afișat steaguri în negru și pancarte: 'Stop fanaticilor de la putere', 'E nevoie de îngrijiri medicale, nu de cei de la Vatican' sau 'Vrem medici, nu polițiști'.

Comitetul 'Salvăm Femeile' a anunțat o strângere de semnături în favoarea unei inițiative legislative europene care să garanteze accesul la un avort legal, la educație sexuală și la contracepție.

Apărătorii dreptului la avort au lansat ideea unei 'greve a femeilor' luni în Polonia, pe timpul căreia femeile să absenteze de la serviciu, să se îmbrace în negru și să participe la diverse manifestații în întreaga țară. (A.P.)

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: