Mii de turiști în stațiunea Rânca

Staţiunea montană Rânca a devenit punctul de atracţie al turiştilor în această perioadă. Mii de oameni din toate colţurile ţării au mers la munte pentru câteva zile de distracţie pe pârtie. Cei care nu şi-au pus schiurile în picioare au stat la baza pârtiei şi s-au încălzit cu un pahar de vin fiert.

Vremea frumoasă şi zăpada numai bună de schi a trimis mii de români în staţiunea Rânca din judeţul Gorj. Pârtia a devenit plină ochi încă de la primele ore ale dimineţii, iar turiştii s-au bucurat din plin.

”Nu am mai văzut atât de multă zăpadă naturală de nu mai ţin minte. Se simte super, super. Aseară a fost superb, a nins. S-a schiat şi aseară până la 6 şi jumătate. Chiar au aprins nocturna, ca să zic aşa(...)Este foarte frumos. Vremea excelentă, ne bucurăm de ea şi învăţăm să ne dăm cu plăcile”, au spus câțiva turiști.

Cei mai încântați au fost cei mici. ”Zăpada este bună, însă acum este puţin cam praf, dar a fost şi mai bine. (Pentru schiuri este bună?) Da, este foarte bună”, a declarat Maxi.

Gradul de ocupare este de aproape 100%, în acest moment. ”Undeva la 7000 de turişti şi 99% gradul de ocupare în toată Rânca. Lumea încă întreabă dacă mai sunt locuri pentru că sunt zone fără zăpadă şi ştiu că noi avem, aproape un metru”, spune Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

În weekend sunt așteptați peste 10.000 de turişti, dar fiind faptul că este Revelionul, iar românii sunt dornici de distracţie.

Vizualizări: 677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: