Mii de turiști pe Transalpina, în minivacanța de Rusalii

Minivacanța de Rusalii a aglomerat Transalpina. Mii de turiști din toată țara au dat o fugă până la munte și s-au bucurat de aerul curat. Chiar dacă vremea nu a fost prielnică, iar vântul a bătut cu putere, oamenii nu au ținut cont de acest lucru și au ieșit la plimbare. Aceste zile libere au fost un plus de bucurie pentru turiști, mai ales că acest weekend a fost primul în care oamenii au putut merge la plimbare, după relaxarea restricțiilor de circulație.

Peisajul de vis și aerul curat i-a adus pe români mai aproape de natură, la munte. Astfel, cea mai înaltă șosea din România, Transalpina, a fost luată cu asalt în acest weekend.

Sărbătoarea Rusaliilor și zilele libere s-au potrivit mănușă pentru cei care au vrut să facă o plimbare după o perioadă lungă de stat în casă. Constantin Pănescu, șeful cabanierilor din Rânca, spune că au fost foarte mulți oameni, profitând de o relaxare pe cinste.

Ba mai mult, s-a mers bară la bară, mai spune Pănescu. ”Au fost foarte mulți turiști, fiind weekend-ul prelungit. O parte dintre români au ales și muntele, mai ales că Transalpina era deschisă. Oamenii au profitat de relaxare, iar într-un timp se circula bară la bară. Singurul impediment a fost vremea. Au mai dat câteva picături de ploaie, iar temperatura era destul de scăzută”, a spus Pănescu.

Acesta a făcut și un apel către guvernați. ”Cei de la guvern trebuie să ia măsuri în privința redeschiderii restaurantelor, mai ales în această perioadă, afară este frig, iar oamenii nu prea stau la terase să mănânce, având și copii cu ei”, a mai afirmat acesta.

Au fost și turiști care s-au cazat în stațiunea Rânca, iar prețurile au mai scăzut față de anii anteriori. ”Sunt puțin mai mici fața de perioada anilor trecuți. Am avut între 90 și 120 de lei pe noapte, în funcție de confort și cameră”, a mai afirmat Pănescu.

Normele de igienă au fost respectate și ele, iar ospătarii au purtat în permanență mănuși și mască de protecție.

Vizualizări: 1,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: