Militar român decedat într-un spital din Germania

Un militar român a decedat, sâmbătă, într-un spital din Germania, în urma unui anevrism cerebral pe care l-a suferit în timp ce se afla în misiune în Baza Militară din Kandahar, Afganistan, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber a decedat în Centrul Medical Regional din Landstuhl, unde a fost transferat în cursul nopţii de joi spre vineri.

"Militarul se afla în misiune cu Batalionul 21 Protecţia Forţei Viperele Negre şi suferise o ruptură de anevrism cerebral miercuri, în data de 11 martie. După stabilizarea de către echipa medicală a batalionului, militarul a fost internat de urgenţă la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar, de unde a fost transferat, în noaptea de 12 spre 13 martie, pe cale aeriană, în Germania, la Centrul Medical Regional din Landstuhl al Armatei SUA. Din păcate, cu toate eforturile medicilor, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber nu a supravieţuit", se precizează în comunicatul MApN.

Militarul avea 51 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în MApN din anul 1989 şi participa la a treia misiune în Afganistan.

Conducerea MApN a anunţat că este alături de familia militarului şi a transmis acesteia sincere condoleanţe. 

Vizualizări: 3,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: